Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Bachelor i sosiologi

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Nettstudier
Bachelor
Oppstart: Høst - Nettstudier
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Bachelor i sosiologi

Hvorfor velge bachelor i sosiologi?

Bachelorprogrammet i sosiologi tar deg med på en spennende oppdagelsesferd hvor du vil få mange aha-opplevelser om samfunnet du lever i. Du vil også få bedre selvinnsikt og økt forståelse for menneskene rundt deg.

Du vil forstå hvordan våre liv er vevet inn i større sammenhenger. Faget spenner bredt og analyserer alt fra verdensomspennende globale prosesser til møter mellom to mennesker på gaten.

Hovedvekten ligger på studier av moderne samfunn. Du har mulighet til å fordype deg i ulike fagområder som samfunnsskiller og utenforskap, arbeid, utdanning og velferdspolitikk, organisasjonssosiologi og økonomisk sosiologi.

Du lærer å ta i bruk forskning for å skape ny kunnskap gjennom ulike forskningsmetoder. Metodefagene gir deg analytiske ferdigheter som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

MERK. Du utdanner deg ikke til sosionom gjennom dette studiet.

BEST I LANDET! Bachelorstudiet i sosiologi ved USN har kommet best ut i den landsdekkende studentundersøkelsen Studiebarometeret (helhetsvurdering) fire av de fem siste årene.

Hva slags jobb får du?

Som sosiolog kan du jobbe i mange ulike stillinger i privat og offentlig sektor. Studiet gir deg kompetanse i å analysere sosiale forhold både teoretisk og metodisk. Det er ferdigheter som er nyttig i mange yrker, alt fra administrasjon og ledelse, utredningsarbeid, organisasjonsutvikling, konsulentvirksomhet, informasjonsarbeid, forskning, undervisning og journalistikk.

Kontakt med arbeidslivet

Mange studenter kobler sosiologistudiet til arbeidslivet ved å knytte tema for bacheloroppgaven til egen arbeidserfaring eller hvor man ønsker å jobbe. Det kan også være lurt å henvende seg til potensielle arbeidsgivere. Kanskje du kan skrive om noe som har særlig interesse for den arbeidsgiveren som du helst vil jobbe for?

 • Internship help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. tilbys som en ordning i studiets 6. semester.

Dette lærer du i bachelor i sosiologi

Gjennom studiet får du:

 • Grunnleggende kunnskap om sentrale begreper, temaer og teoretiske retninger i sosiologien.
 • Innsikt i hvordan samfunnet er bygd opp og fungerer.
 • En grunnleggende forståelse av hvordan samfunnet både former og formes av menneskers liv, interesser og handlingsvalg.
 • Kjennskap til ulike forskningsområder og forskningsmetoder i faget.

Du vil lære om hva som er egenartet ved de moderne samfunn sammenlignet med tidligere samfunnsformer. Du vil lære om globalisering og om hva som kjennetegner nåtiden. Du vil lære om norske samfunnsforhold og få innsikt i den siste og mest oppdaterte forskningen om hva som kjennetegner samfunnsutviklingen i Norge.

Du vil lære at sosiale fenomener kan forstås på ulike måter, avhengig av hvilke teorier og metoder vi tar i bruk. Du vil også bli stimulert til å tenke kritisk og konstruktivt: Hva er de grunnleggende problemene i samfunnet, i en organisasjon eller en sosial gruppe? Hva kan eventuelt gjøres for å løse dem?

De mest sentrale læringsaktivitetene i studieprogrammet er:

 • Selvstudium
  • Selvstudium er hjørnesteinen i de fleste høyere studier. Det forventes at studentene jobber med pensumlesing gjennom hele emnet, fortrinnsvis i henhold til progresjonen i forelesningsplanen.
 • Forelesninger
  • Faglærers forelesninger er veiledninger i pensumstoffet, og skal fungere som støtte til studentenes selvstendige pensumlesing. Forelesningene skal bidra til faglig oversikt og bedret forståelse av stoff tilegnet gjennom selvstudium.
 • Kollokviegrupper
  • Egenorganiserte studentgrupper der deltakerne trener opp sin formidlingsevne, og bedrer sin faglige forståelse, gjennom å fungere som lærere for hverandre.
 • Seminarer
  • Seminarene tjener samme formål som kollokviegruppene, men organiseres av faglærer.
 • Skriftlige innleveringer
  • Tre typer: A) Oppgaver som blir levert på Canvas, med skriftlig tilbakemelding fra faglærer; B) Oppgaver som blir presentert og diskutert i gruppeseminarer; C) Bacheloroppgaven.
 • Øvrige læringsaktiviteter
  • Muntlige fremføringer, visninger og diskusjoner av faglige relevante filmer og dokumentarer, og øvinger på PC-lab.

Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:

Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen

Vestfold-student Yaren Demir

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i sosiologi i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Etter bachelor i sosiologi kvalifiserer du til master i samfunnsanalyse ved USN og master i sosiologi ved andre utdanningsinstitusjoner.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i sosiologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i sosiologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i sosiologi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!