Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Sammendrag
Heltid
Bachelor
Oppstart: Høst - Bø
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Bachelor i nautikk

Visste du at over nitti prosent av verdenshandelen fraktes med skip? Ved å studere nautikk, kan du bli sjøkaptein og lede skip på tvers av kontinentene. Du får en lederutdanning som åpner for spennende jobbmuligheter i hele den maritime næringen.

Hvorfor nautikk?

Norge som en ledende havnasjon har stort behov for deg som kan seile fremtidens skip.

Mye skjer innen grønn skipsfart, og raske endringer stiller økende krav til kompetanse. En bachelor i nautikk gir deg kunnskapen og ferdighetene som er nødvendig for å tilpasse deg og næringen til en stadig mer digitalisert virkelighet.

Studiet er en lederutdanning som også gjør deg svært attraktiv på jobbmarkedet. Etter oppnådd fartstid har du muligheten til å seile som kaptein på alle typer skip over hele verden.

Du kan glede deg til en spennende karriere til havs. 

Hva slags jobb får du?

Skipsoffiserer med opparbeidet fartstid til ulike sertifikat har gode arbeidsmuligheter over hele verden.

Du er kvalifisert til å jobbe både til sjøs og på land i hele den maritime næringen. På skip kan du jobbe som styrmann, overstyrmann og kaptein. I havner kan du jobbe som blant annet havnefogd og havnesjef.

Du er også kvalifisert til å jobbe som sjøkaptein etter endt fartstid ombord. Som kaptein er du øverste leder på et skip med ansvar for både mannskap, passasjerer, last og utstyr. 

På rederikontorer kan du for eksempel jobbe som operatør eller inspektør. Du kan også jobbe offshore på rig som operatør i kontrollrom eller satse på en karriere i marinen eller i den maritime utstyrsindustrien.

Kontakt med arbeidslivet

Vi vil at du skal være godt rustet for det yrkeslivet som møter deg etter studiene. Derfor sørger vi for at du får et innblikk i arbeidslivet gejnnom hele utdanningen.

På campus Vestfold får du dessuten den beste treningen før du setter sjøbein på ordentlig og blir kjent med utstyret du skal bruke i jobben. Du får trene i noen av de råeste skipssimulatorene som finnes og i et fullt utstyrt maskinrom likt det du finner ombord. 

Vi samarbeider med rederinæringen, blant annet gjennom maritimt kompetansesenter (MKS) som har ansvaret for den nasjonale kadettdatabasen. Her registrerer du deg som kadett i løpet av studiet, og vil komme i kontakt med aktuelle rederier som har behov for fremtidige kadetter om bord på sine skip.

Sjøforsvaret arrangerer årlig en presentasjon for å verve studenter for karriere ombord i marinens fartøyer. I tillegg oppfordres du til å kontakte landbaserte organisasjoner knyttet til næringen for bidrag ved obligatorisk arbeid gjennom studiet.

USN Maritime

USN Maritime har egen linjeforening. Linjeforeningen samler studenter i en felles forening for internt samhold og for at du kan bli kjent med studenter fra de andre maritime utdanningene våre.

Linjeforeningen arrangerer diverse sosiale og faglige arrangementer, blant annet fag- og karrieredager hvor maritime næringer er representert. Har du spørsmål om våre maritime studier, send oss en melding på Facebook.

 

Dette lærer du 

Studiet gir deg det teoretiske grunnlaget som kreves for å løse ut høyeste sertifikat som dekksoffiser. Du får variert teoretisk og praktisk innsikt i en rekke fagemner:

 • Navigasjon
 • Laste- og losseteknikk
 • Sjørett og sjøforsikring
 • Maritim mobil radiokommunikasjon
 • Matematikk og statistikk
 • Fysikk og kjemi
 • Miljølære
 • Økonomi
 • Kulturforståelse
 • Organisasjon og ledelse

Undervisningen er lagt opp som forelesninger, gruppearbeid og prosjektjobbing. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave hvor du får tid til fordypning.

Det er helsekrav for å mønstre om bord, inngå i brovakt og oppnå maritime sertifikater. Flere opplysninger finner du på Sjøfartsdirektoratets sider.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i nautikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på jobbmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt.

Videre utdanningsmuligheter

Bachelorutdanningen gir deg muligheten til å søke mastergradstudier, som for eksempel Master i maritim ledelse – teknisk retning.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i nautikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i nautikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i nautikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!