Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, maskiningeniør

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Horten, Kongsberg, Porsgrunn
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i ingeniørfag, maskiningeniør

Samfunnet har et stort behov for kreative og nyskapende mennesker. Som maskiningeniør har du muligheten til bidra gjennom å utvikle fremtidens produkter. Du vil være involvert i alt fra idèfase, utviklingsfase og produksjon av mange av de produktene vi vil bruke til daglig.

En maskiningeniør kalles ofte for en all-round ingeniør og har en svært sentral rolle i det moderne samfunnet. En dyktig maskiningeniør har mange gode sider. Han er kunnskapsrik, kreativ, har samarbeidsevner og er i tillegg praktisk orientert.

Som maskiningeniør jobber du ofte med å utvikle produkter. Du får jobbe i team med andre ingeniørstudenter som studerer data og elektro, og hvem vet, kanskje lager dere en genial prototype som ingen har tenkt på før?

Alle produktene vi bruker har en funksjon og et design, og begge deler er viktige. I vårt studium i maskinteknikk bruker du moderne teknologi og moderne arbeidsmetoder til å skape nye, kreative produkter. Dyktige ingeniører kreves for å skape funksjonelle og attraktive produkter, og studenter fra USN pleier raskt å få spennende stillinger.

Det grønne skiftet gir mange nye muligheter for deg som maskiningeniør. Kunnskapen din er nødvendig for å finne miljøvennlig løsninger til nesten alle produktene vi bruker til vanlig – fra biler til droner.

Målet med studieprogrammet er å utdanne ansvarsfulle og miljøbevisste ingeniører som kan være med på å utvikle nye tekniske løsninger og produkter. I dette studiet vil du lære profesjonelle arbeidsmetoder. Du lærer om bruken av moderne dataprogrammer for å beregne og å simulere mekaniske prosesser og for å utforske mulighetene ved industridesign gjennom eksperimenter.

Gjennom interessante oppgaver i tett samarbeid med regional industri får du også muligheten til å utvikle deg innen nytenkning og innovasjon.

Underveis i studiet får du også muligheten, sammen med andre studenter, til å vise frem det du kan på studentmessen USNexpo.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!