Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, elektroingeniør – Informatikk og automatisering

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Horten
Heltid
Ja
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 2021-04-15
Klasserom

Bachelor i ingeniørfag, elektroingeniør – Informatikk og automatisering

Informatikk og automatisering er en av studieretningene i vår bachelor i elektro. Liker du å programmere og ønsker du en karriere som dataingeniør? Eller synes du det er spennende med automatiseringssystemer?

Få siste nytt om våre ingeniørutdanninger

Hvorfor elektroingeniør?

Uten elektroingeniøren stopper Norge opp. Som elektroingeniør bidrar du med kunnskap vårt høyteknologiske samfunn er helt avhengig av. For å kunne løse klimautfordringene er vi helt avhengige av nye metoder for bruk og regulering av elektrisitet. 

Som elektroingeniør vil du kunne være med på denne utviklingen ved å lære hvordan bruk av elektrisitet kan bli mer effektivt ved hjelp av automatisert styring og regulering. Ved å analysere data om hvordan vi bruker elektrisitet i hverdagen og ved å programmere nye løsninger, kan vi utvikle og innføre nye og bærekraftige løsninger for samfunnet.

Over alt rundt oss er det elektrisk utstyr. Fra mobiltelefonene i lomma, til industri, fly, skip, tog og kjøretøy. Alt dette krever en stabil strømforsyning og avansert styring gjennom programmering og automatisering.

Vi har de siste årene beveget oss mot et mer klimanøytralt samfunn. Dette har vist hvordan omleggingen til elektriske systemer som elbiler, elektriske båter og energistyring i byer og båter også krever kunnskap innen smart datastyring og automatisering. Elektro, IT og automatisering vil spille en nøkkelrolle for å kunne lykkes med å skape et bærekraftig samfunn.

Elektrisitet er en høyverdig energibærer som må brukes på en bærekraftig måte og på Elektroingeniørstudiet får du grunnleggende innføring i

 • hva elektrisitet er
 • programmering
 • automatisering
 • regulering

I tillegg velger du en av tre spesialiseringer:

 • elkraftteknikk
 • informatikk og automatisering
 • elektro-automasjon og robotikk

Hva slags jobb får du?

Hvor du kommer til å jobbe, og med hva, avhenger av hvilken spesialisering og studieretning du velger.

Uansett blir du en allsidig ingeniør og svært attraktiv på arbeidsmarkedet. Du vil møte stadig nye utfordringer, og jobben din vil bli variert og meningsfull. Mange spennende stillinger venter på deg i høyteknologiske bedrifter i privat og offentlig sektor.

Med spesialisering i elkraftteknikk kombineres grunnleggende programmering, automatisering og regulering med klassisk elkraftfag med fokus på sikkerhet. Med denne spesialiseringen kan du blant annet jobbe med kraftproduksjon og kraftforsyning. Du kan også jobbe med salg og konsulentvirksomhet eller drift, vedlikehold og prosjektering av større og mindre elektriske anlegg. 

Med spesialisering i informatikk og automatisering kan du jobbe med programvare og automatiseringsløsninger som gjør industrielle prosesser og kommunikasjon mer effektivt. 

Spesialisering i elektro-automasjon og robotikk kombinerer også grunnleggende programmering, automatisering og regulering med elkraftfag, men her er fokuset rettet mot utvikling og prosjektering av systemløsninger. Du finner jobber i moderne industribedrifter som arbeider med design, utvikling, prosjektering, styring og drift av elektro og automasjonssystemer på land og sjø.

Kontakt med arbeidslivet

Vi samarbeider tett og godt med næringslivet og industrien. I løpet av studiet vil du besøke relevante bedrifter. Vi engasjerer eksperter fra arbeidslivet som gjesteforelesere, og du får prosjektoppgaver med reelle problemstillinger fra potensielle arbeidsgivere. Du skriver gjerne bacheloroppgaven i samarbeid med en bedrift.

Hvert år arrangeres det karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. Flere av våre kontakter tilbyr sommerjobber til studenter.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelorgraden i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt. 

Videre utdanningsmuligheter

Bachelorutdanningen gir deg muligheten til å søke mastergradstudier ved USN, for eksempel  Electrical Power Engineering eller Industrial IT and Automation. 

Du kan også velge å ta masterutdanning ved andre høyskoler og universiteter i Norge og utlandet.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i ingeniørfag, elektroingeniør – Informatikk og automatisering, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse med ekstra krav til matte og fysikk.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorutdanning (180 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i ingeniørfag, elektroingeniør – Informatikk og automatisering.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i ingeniørfag, elektroingeniør – Informatikk og automatisering:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!