Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør – Konstruksjon og byggdesign Y-vei

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Porsgrunn
Heltid
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja
Klasserom

Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør – Konstruksjon og byggdesign Y-vei

Konstruksjon og byggdesign er en av studieretningene du kan velge i vår bachelor i bygg. I denne studieretningen vil du lære hvordan du kan planlegge og bygge alle de byggene vi trenger, uten store miljøbelastninger og med tanke på hele levetiden til bygget. Y-veien er et spesielt tilbud til deg som har fagbrev.

Få siste nytt om våre ingeniørutdanninger

Hvorfor byggingeniør?

Byggingeniøren er sentral i omstillingen til et mer bærekraftig samfunn og for å redusere skader på miljøet, mennesker og klima. Ingeniører trengs til å jobbe med store utbygginger av vei og bane, velge materialer og løsninger for bærekraftige bygg, oppgradere gamle bygninger, fornye og bygge ut vannforsyning og avløpssystemer, samt lede byggeprosjekter i alle størrelser og stadier.

Bygninger og infrastruktur skal tilpasses klimaendringer, og samfunnet skal utvikles ved å samordne arealbruk og infrastrukturutbygging. Bygg- og anleggsbransjen driver innovasjon innenfor byggematerialer og byggemetoder, samt planlegging og bygging ved hjelp av teknologier som 3D-modellering og AR.

Hva slags jobb får du?

Som byggingeniør er jobbmulighetene mange både i Norge og utlandet. 

Du kan jobbe som rådgivende ingeniør, prosjektleder, anleggsleder, planlegger eller kontrollingeniør. Hele eiendomssektoren blir din boltreplass, og du kan være med på å skape et grønnere samfunn med smarte løsninger som krever mindre energi.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har tett kontakt med industri og næringsliv i regionen for å sikre relevant undervisning arbeidslivet faktisk har bruk for.

Vi engasjerer blant annet inn gjesteforelesere fra arbeidslivet, du får delta på ulike bedriftsbesøk og vi arrangerer karrieredager på campus med besøk fra potensielle arbeidsgivere. Flere av våre studenter får sommerjobb i bransjen, og du kan velget emnet "Ingeniørparksis". 

I tredje studieår skriver du bacheloroppgaven din, og jobber med en problemstilling som du vil møte som ingeniør i arbeidslivet. Oppgaven gjør du som regel i samarbeid med en aktuell bedrift.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelorgraden i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt.

Videre utdanningsmuligheter

Etter endt bachelor kan du søke deg videre på mastergradstudier med stor valgfrihet i innhold og sted.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør – Konstruksjon og byggdesign Y-vei, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør – Konstruksjon og byggdesign Y-vei.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør – Konstruksjon og byggdesign Y-vei:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!