Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Bachelor
Oppstart: Høst - Bø
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse

Hvorfor velge fysisk aktivitet, ernæring og helse?

Ønsker du å være med å skape et samfunn der flere mennesker får et bedre livsgrunnlag? Kanskje vil du hjelpe mennesker som sliter med helsen å ta avgjørelser som gir dem et sunnere liv? Eller hva med å jobbe med toppidrettsutøvere, der du gir dem rådene de behøver for å kunne yte sitt beste?

Med denne bacheloren får du kunnskap om hvordan fysisk aktivitet og ernæring påvirker oss på individ-, gruppe- og samfunnsnivå. Som student vil du også lære om den biologiske bakgrunnen for fysisk aktivitet, samt påvirkningen og hvilken betydning dette har for samfunnet.

Du som velger dette studiet, velger altså en utdanning som gjør deg i stand til å skape et sunnere samfunn for alle.

Hva slags jobb får du?

Ettersom denne utdanningen gir deg kunnskap om hvilken påvirkning fysisk aktivitet, ernæring, helse og miljø kan ha på ulike grupper (utøvere, barn/unge, eldre, minoritetsgrupper med flere), har du mange veier inn på arbeidsmarkedet.

I Viken og Vestfold og Telemark har vi flere toppklubber i både fotball og håndball, ved siden av et stort og mangfoldig breddetilbud, som behøver fagfolk med kunnskap om ernæring og helse. Kunnskapen fra studiet kvalifiserer også for arbeid innenfor idrettsorganisasjoner, som instruktør eller trener i idretten, treningsveileder eller personlig trener på treningssenter. Du kan også jobbe med folkehelse i både offentlig og privat sektor.

Med tilleggsutdanning i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) vil du også kunne arbeide som kroppsøvingslærer i skoleverket.

Kontakt med arbeidslivet

I løpet av studiet vil du besøke flere aktuelle arbeidsplasser, jobbe som personlig trener, utføre tester på laboratoriet, trene og veilede aktuelle målgrupper som overvektige, diabetikere, barn og eldre.

Dette lærer du på fysisk aktivitet, ernæring og helse

Teori, praksis og praktiske erfaringer er integrert i hele utdanningen. Gjennom praksis tilegner du deg kunnskap og faglig innsikt i samarbeid med erfarne yrkesutøvere. Du vil lære å jobbe med de utfordringer og dilemmaer som preger en hverdag innenfor idretts- og helsefaglige yrker.

Teoriundervisningen foregår på campus Vestfold og er lagt opp som forelesninger, gruppearbeid og prosjektjobbing. Studiet omfatter noe yrkespraksis som for eksempel praksis i idrettslag, skole eller rehabiliteringssenter.

Du vil lære og erfare:

 • Praktiske aktiviteter i ulike miljø og ulike årstider
 • Kroppens oppbygning og funksjon (anatomi og fysiologi)
 • Sammenheng mellom ernæring, trening, helse og prestasjon
 • Ulike målgruppers behov for fysisk aktivitet gjennom et livsløp
 • Helseutfordringer
 • Forhold mellom idrett, media og marked
 • Ulike treningskulturer og subkulturer
 • Organisering, taktikk, teknikk og regler i ulike idretter
 • Sentrale verdier i idrett og lek
 • Testing av fysiske egenskaper
 • Hvordan idrett fungerer som samfunnsaktør og bidragsyter i helsefremmende og forebyggende arbeid
 • Grunnleggende kunnskap om hva som karakteriserer vitenskap
 • Grunnleggende metode, statistikk og kritisk kildebruk

Profilen på studiet kan variere noe avhengig av hvilke valgfag og eventuelle delstudier i utlandet du velger.

Studiet avsluttes med en bacheloroppgave hvor du får tid til fordypning innenfor aktuelle tema.

Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:

– Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen

Vestfold-student Yaren Demir

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse i utlandet. Vi oppfordrer våre studenter til å reise ut av landet! Å studere i utlandet gir deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med flere utenlandske universiteter og høyskoler tilpasset ditt studium. Internasjonalt kontor og din studieveileder kan hjelpe deg med mer informasjon.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for opptak til flere relevante masterstudier. Videre studiemuligheter på mastergradsnivå vil være avhengig av samsvar mellom den enkelte mastergradsretning og antall fordypningspoeng (spesialiserte studiepoeng) studenten har innenfor gitte område(r), inkludert valgfag. 

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!