Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i folkekunst: tre – metall – tekstil

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Rauland
Heltid
Ja
Oppstart: Høst - Rauland
Søknadsfrist: 2021-04-15
Klasserom

Bachelor i folkekunst: tre – metall – tekstil

Kvifor bachelor i folkekunst?

Studiet  i folkekunst gjev deg moglegheit til å fordjupe deg i handverk innan tre, metall eller tekstil, og til å utforme eigne produkt samtidig som du får utvikle dine kreative evner.

Kva slags jobb får du?

Du kan arbeide som utøvar innan handverksfag og kunsthandverk, innan kulturskule, med formidling, som kulturkonsulent eller kombinere utøving med andre yrker.

– Jeg merker at interessen for smykker med historisk rot er økende, så jeg tror det er en god tid å satse på yrker som har rot i tradisjon og håndverk.

Sølvsmed Linn Sigrid Bratland

Dette lærer du med bachelor i folkekunst

Studiet gjev ei innføring i norsk folkekunst, både gjennom teori og praktisk arbeid. Vidareutvikling av dine ferdigheiter i formgjeving i kombinasjon med teknikkar og estetisk kompetanse vert vektlagt i studiet. Arbeidt på verkstaden utgjer meir enn halve studietida.

Folkekunst 1. år: På første året får du grundig opplæring i tradisjonelle handverksteknikkar og tradisjonell materialkunnskap. Du lærer å utforme eigne produkt og utvikle dine evner til kreativt arbeid.

Folkekunst 2. år: På andre året bygger du på spesialiseringa frå folkekunst 1. Vi søkjer å bringe element frå folkekunsten inn i vår eiga tid og lage gode samtidsprodukt. 

Folkekunst 3. år: På det tredje studieåret jobbar du med individuelle problemstillingar innan estetikk, materiale og teknikk. Dette skal danne eit grunnlag for den avsluttande fordjupingsoppgåva (BA i folkekunst) på vårsemesteret. Det tredje året er delt inn i to einingar på 30 studiepoeng:

  • tradisjonsbasert design
  • bacheloroppgåve - avsluttande prosjekt

Studiet går på campus Rauland, der du kan ta del i eit aktivt og heilt unikt studentmiljø. Les meir om studentlivet i Rauland:

– Det kreative miljøet blant studentene preger definitivt hverdagen. Det skal godt gjøres å ikke bli inspirert av å studere i Rauland.

Rauland-student Karianne Svingen Asphaug

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta delar av bachelor i folkekunst i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gje deg høve til å utvide din internasjonale kompetanse, dine språkferdigheiter, personlege eigenskapar og omstillingsevne. Det kan òg gjera deg meir attraktiv på arbeidsmarknaden. Me har avtaler med utanlandske universitet, høgskular og praksisinstitusjonar tilpassa studiet ditt.

Vidare utdanningsmoglegheiter

Studiet kvalifiserer for opptak til master i tradisjonskunst.

Med PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) blir du kvalifisert for å undervise innan fagområdet.

Har du allereie gjennomført to år med folkekunst og ønsker å fullføre din bachelorgrad i folkekunst, kan du ta direkte kontakt med instituttet i Rauland.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i folkekunst: tre – metall – tekstil, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i folkekunst: tre – metall – tekstil.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i folkekunst: tre – metall – tekstil:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!