Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i norsk

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
Horten
Deltid
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja
Klasserom

Årsstudium i norsk

I årsstudiet i norsk får du økt kjennskap til norsk språk og litteratur, og hvordan disse har påvirket og blitt påvirket av det norske samfunnet gjennom tidene.

Hvorfor norsk årsstudium?

I dette studiet får du kunnskaper om både språk og litteratur.

Litteraturteori og litteraturanalyse vil gi deg større leseropplevelser og gi deg større mulighet til for å formidle dette videre til andre.

Språk er helt avgjørende for å kommunisere. Det norske språket er en viktig del av samfunnslivet. Det er viktig å være bevisst på hvordan forskjellige typer språkbruk påvirker endringer som i samfunnet.

Dette lærer du hos oss

Gjennom årsstudiet i norsk får du økt kjennskap til norsk språk og litteratur, og hvordan disse har påvirket og blitt påvirket av det norske samfunnet gjennom tidene. 

Studier i norsk gir deg kompetanse i kommunikasjon og språk. Gjennom årsstudiet vil du komme i kontakt med emner som ungdomsspråk, filmanalyse, språkhistorie, norsk som andrespråk og dialektvariasjon.

I litteraturdelen leser og analyserer vi romaner, dikt og andre typer tekster. Du får innsikt i sentrale nordiske forfatterskap, ulike litterære sjangere og tekstanalyse.

Det er noen forskjeller i opplegg og fagplan fra studiested til studiested. Du kan lese mer i studieplanene og i fanemenyen under.

Videre utdanningsmuligheter

Forutsatt at du avlegger eksamen i alle emnene i årsstudiet i norsk, kan du senere bygge videre til en bachelor i språk og litteratur. Merk at bestått eksamen på en eller flere emner, ikke gir automatisk studieplass på bachelorprogrammet. Dersom du senere ønsker å få en full bachelorgrad, må du søke opptak til bachelorstudiet, og søke innpassing av avlagte eksamener etter at du har fått opptak på programmet.

Med bachelorgrad i språk eller språk og litteratur er du kvalifisert til masterstudier som for eksempel master i norskdidaktikk eller master i kulturstudier.

Årsstudium i norsk gir undervisningskompetanse i grunnskole og videregående skole sammen med master og PPU.

For kontakt eller mer informasjon om Årsstudium i norsk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Årsstudium i norsk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Årsstudium i norsk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!