Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i instrumentmaking – rekonstruksjon av folkemusikkinstrument

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
Rauland
Heltid
Støttet av lånekassen

Årsstudium i instrumentmaking – rekonstruksjon av folkemusikkinstrument

Er du interessert i gamle instrument, korleis dei er bygd eller kva slag lyd dei har hatt? Då kan dette studiet vera noko for deg!

Kvifor instrumentmaking?

På musea rundt i landet finns det mange ulike musikkinstrument som få eller ingen lagar eller har kunnskap om lengre. Dette materialet representerer eit mangfald i vår kulturhistorie, både i forhold til musikalske og handverksmessige prosessar. Målet er at du skal bli i stand til å utforske dette kjeldematerialet på eiga hand, og kunne gjenoppdage og vidareføre denne kunnskapen.

Kva slags jobb får du?

Studiet gjev deg ferdigheiter og kunnskapar som er aktuelle for yrke innan instrumentmaking, tradisjonelt handverk, arkiv og museum. Det er også relevant kunnskap for folkemusikarar eller for lærarar innan musikk og handverk.

Kontakt med arbeidslivet

I løpet av studiet er du i praksisopphald hjå ein instrumentmakar og skal gjera eit feltarbeid på eit museum. Du vil også få møte fleire av landets dyktigaste instrumentmakarar som gjestelærarar på studiet.

Dette lærer du i instrumentmaking

Studiet legg opp til mykje praktisk arbeid på verkstaden. Du vil få din eigen høvelbenk og ditt eige verktøysett. Studiet baserer seg på handverktøy, og du kjem til å lage ein del av verktøyet sjøl, slik som grindsag, høvel og fiolinmakarkniv.

Gjennom studiet vil du rekonstruere ulike eldre typar musikkinstrument, slik som langeleik, klarinett, fløyter og hardingfele. Du kjem til å lage ulike slag lim, ulike typar lakk, strengar og feleboge. Du vil lære om tonalitet, stemming og temperering og å dokumentere og analysere historiske musikkinstrument. I siste del av studiet kan du fordype deg i ein instrumenttype du er spesielt interessert i. 

Vidare utdanningsmoglegheiter

Du kan bruke studiet som ein del av bachelorgrad i folkekunst ved USN.

Studiet kan også førebu deg til å gå vidare med andre studium i musikk, instrumentmaking, kunst og handverk med meir.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!