Master

Teologi (master - to år)

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Teologi (master - to år)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Masterstudiet i teologi inneholder avanserte kurs i etikk, kristen lære og religionsfilosofi, og i historie, med fokus på kristendommens rolle i fremveksten av det moderne samfunn og i møte med andre religioner. Studiet er fleksibelt og gir innføring i forskningsmetode i emnet du velger å fordype deg i.

                                                                                                                                                                                                

Masterstudiet i teologi gir deg mulighet for fordypning i teologi, og til å opparbeide metodisk kompetanse innenfor en av teologiens forskningsdisipliner. Det tilbys emner i etikk, religionsfilosofi, dogmatikk, religionsmøte og religionsteologi, nordisk protestantisme og bibelfag. Dersom du har gresk eller hebraisk, kan du velge å fordype deg i bibelfag på avansert nivå.

Kandidater som velger bibelfag på avansert nivå kan få deler av masterstudiet i teologi innpasset i profesjonsstudiet i teologi.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights