Årsstudium

Statsvitenskap  (årsenhet)

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Statsvitenskap  (årsenhet)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Politikk skjer hver eneste dag. Statsvitenskapen spør hvordan politikk blir til, hvordan politikk utformes og hvordan politikk påvirker oss i hverdagen. Årsenheten i statsvitenskap er for deg som ønsker en innføring i disse prosessene. Årsenheten kan inngå i en bachelorgrad eller kan tas som videreutdanning.

                                                                                                                                                                                                

Kort om programmet

  • Årsenheten i statsvitenskap er en ettårig innføring i studiet av politikk. Du tar emner sammen med studenter på første- og andreåret av bachelorprogrammet i statsvitenskap.Vi har det største statsvitenskapelige fagmiljøet i Norge.
  • Du får en bred innføring i statsvitenskap, med emner innen minst tre av de fire hovedområdene faget tradisjonelt deles inn i: internasjonal politikk, komparativ politikk, politisk teori, samt offentlig politikk og administrasjon.
  • Du får også en innføring i hvordan man gjør statistiske analyser i samfunnsvitenskap.
  • Du får mulighet til å fordype deg i et mer spesialisert tema innen statsvitenskapen.

Studiemiljø

  • På statsvitenskap er det engasjerte studenter, og det finnes mange studentforeninger du kan være med i. Bachelorprogramstudentenes foreninger er åpne for studenter på årsenheten.
  • Machiavellisk forum inviterer gjesteforelesere og holder debatter, tidsskriftet Zoon Politikon er åpent for alle som liker å skrive om faglige temaer de brenner for, og hvis du liker å svette er statsviternes idrettsforening tingen.
  • I tillegg kryr universitetet av tilbud for alle studenter, uansett fag. Du kan være med i en politisk organisasjon, drive med radio og teater, eller hygge deg med fredagsquiz på en av de mange studentpubene.

Les mer om programmets studentforeninger.

Studier i utlandet

  • Det er ikke mulig å reise på utveksling gjennom årsenheten i statsvitenskap, men dersom du søker deg videre på et bachelorprogram ved UiO har du muligheten til å ta deler av studiet i utlandet.

Videre studier og jobb

  • Årsenheten er ikke en selvstendig grad, men kan brukes som del av en bachelorgrad i statsvitenskap eller andre fag.
  • Faget statsvitenskap gir grunnlag for arbeid blant annet innen offentlig forvaltning, norske og internasjonale organisasjoner, skoleverket, privat næringsliv og mediene.
  • Årsenheten lar seg kombinere med andre utdanninger og egner seg godt som videreutdanning. 

Les mer om jobb og videre studier.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights