Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Religion og samfunn (bachelor)

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Religion og samfunn (bachelor)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Hvordan er ditt syn på rettferdighet, politikk og seksualitet påvirket av religion? Hva skjer når ulike religioner og tenkemåter skal leve side om side, og hvorfor ender dette så ofte med konflikter? Hvilke endringer gjennomgår religionene i det moderne samfunnet?

                                                                                                                                                                                                

Programmet fokuserer på forholdet mellom religion og etikk, religion og politikk, kjønn og religion og religionenes forhold til hverandre i vår egen tid. Du vil bli kjent med hvordan religion på ulike måter har spilt og spiller en konfliktfylt og formende rolle på politikk og samfunn. Det første året består av innføringsemner som vil gi deg en grunnleggende innføring blant annet i det flerreligiøse Norge og religion og etikk.

Gjennom dette studiet vil du få grunnleggende kunnskaper om kristendommen og andre religiøse tradisjoner, både historisk og aktuelt i Norge og Europa. Du skal også utvikle en selvstendig evne til å analysere og drøfte aktuelle utfordringer og sentrale etiske og politiske spørsmål i skjæringspunktet mellom religion og samfunn. Du vil blant annet møte forskere som har stått i spissen for utviklingen av interreligiøse studier som fagfelt - og som har særlig god kjennskap til kristen-muslimske relasjoner.

Studiemiljø

På bachelorprogrammet Religion og samfunn vil du oppleve å få god kontakt med både studenter og lærere. Studentene er en del av studiemiljøet på Det teologiske fakultet. Vi et lite fakultet kjent for å ha et godt læringsmiljø, aktive studenter og kort vei mellom studenter og lærere. Vi arrangerer ekskursjoner og seminarer som del av undervisningen. Studentutvalget på fakultetet arrangerer fester, foredrag, debatter og andre faglige og sosiale arrangementer. Som ny student hos oss vil du få tilbud om å bli med i en faddergruppe. Den første uken fyller vi opp med turer, grilling, foredrag og kurs for å gi deg en pangstart på studiet.

Studier i utlandet

UiO har en rekke utvekslingsavtaler med mange av de beste universitetene i verden som du kan benytte deg av. Vi anbefaler deg å ta et semester i utlandet. Det passer best i 5. semester av programmet, men det kan også legges til rette for utenlandsopphold tidligere. Les mer om utvekslingsmulighetene.

Videre studier og jobb

Programmet kvalifiserer for opptak til masterprogrammet i religion og samfunn og til Masters Programme in the Religious Roots of Europe. Programmet gir kompetanse for arbeid innen offentlig forvaltning, skole, kulturinstitusjoner, media, ideelle organisasjoner og ulike livssyns- og trossamfunn. Alle steder der forståelse av samspillet mellom religion og samfunn er et tema, har bruk for den kompetansen du får i dette programmet. Les mer om videre studier og jobb.

Nysgjerrig på hvordan det er å studere hos oss? Du finner mer informasjon på våre nettsider!  

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights