Årsstudium

Øst-Europastudier årsenhet

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Øst-Europastudier årsenhet

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Hvorfor agerer Russland slik det gjør? Hvorfor dreier Polen og Ungarn i en autoritær retning? Hva er bakgrunnen for krigen i Ukraina og hvordan forholder Hviterussland og Moldova seg til konflikten. Vil statene på Balkan bli med i EU?

                                                                                                                                                                                                

For å finne svar på slike vanskelige og viktige spørsmål, trenger du kunnskap om Øst-Europas historie og samfunnsforhold. Årsenheten i Øst-Europastudier gir deg innsikt i historiske, politiske og kulturelle forhold i Russland, Ukraina, Hviterussland, Moldova, Sentral-Europa og Balkan.

Studiet gir en oversikt over områdets historie fra middelalderen og frem til i dag, og undersøker samtidig dagens samfunn fra politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle perspektiver. Du lærer om statsdannelse og -utvikling, kriger og konflikter, økonomisk utvikling og konsolidering av nasjonalstatene i Øst-Europa/Eurasia. Du kan også velge temaer innen litteratur og film, og problemstillinger knyttet til etniske og nasjonale minoriteter og minoritetspolitikk.

Dersom du ønsker å fordype deg ytterligere i temaer fra denne årsenheten, kan deler av den inngå i bachelorgradene Russisk og Polsk, tsjekkisk, bosnisk/kroatisk/serbisk.

Som student på årsenheten i Øst-Europastudier har du mulighet til å bli kjent med et spennende fagmiljø og delta på alt fra gjesteforelesninger, seminarer til boklanseringer og filmvisninger i regi av Senter for slaviske og østeuropeiske studier.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights