Master

Matematikk (master - to år)

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Matematikk (master - to år)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Matematikk er anvendbart. Matematikk er gøy. Matematikk skjerper hjernen. Matematikk er en del av vår kulturarv. Matematikk er vakkert.

                                                                                                                                                                                                

    Kort om programmet

    Masterprogrammet Matematikk bygger på bachelorprogrammene Matematikk med informatikk og Matematikk og økonomi. Masterstudiet gir deg en grunnleggende introduksjon til matematikkens aksiomatisk-deduktive metodetenkning. Du lærer å formulere stringente problemstillinger i en matematisk språkdrakt, velge strategier for løsning av problemene, og føre logisk korrekte bevis for dine resultater. 

    Masterprogrammet har to studieretninger:

    • Matematikk 
    • Matematikk for anvendelser 

    Studiemiljø

    Vi vet at studenter som trives er studenter som lettere lykkes faglig. Derfor vil vi at du skal trives som student hos oss!

    I starten av studiet får du anledning til å bli kjent med både gamle og nye studenter og ansatte, faglig og sosialt. Dersom du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

    Universitetet i Oslo har et rikt studentliv med over 200 studentforeninger. Vi oppfordrer alle studentene våre til å engasjere seg sosialt. Som student har du tilgang til trivelige studentarealer, både for studier og sosiale aktiviteter, i nær tilknytning til forskningsmiljøene.

    Les mer om livet rundt studiene ved Matematisk institutt.

    Studier i utlandet

    Du kan reise på utveksling gjennom de avtalene Universitetet i Oslo tilbyr. Vi anbefaler da at du reiser helst i andre, eventuelt i tredje semester. En annen mulighet er opphold i utlandet i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.

    Les mer om studieopphold i utlandet ved en master i matematikk.

    Videre studier og jobb

    Etter studiet vil du ha et godt grunnlag for å jobbe innen en rekke områder både i privat og offentlig næringsliv. Mange av våre masteroppgaver er knyttet direkte opp mot problemstillingene og virksomhetene til teknologiske bedrifter og institusjoner i Norge. Noen av masterstudentene som oppnår svært gode faglige resultater, satser videre på en forskerkarriere ved å ta en doktorgrad (ph.d.-grad) ved Universitetet i Oslo eller et universitet i utlandet.

    Les mer om jobb og videre studier etter en master i matematikk.

                               
    Universitetet i Oslo
    Problemveien 7
    0313 Oslo

    Universitetet i Oslo – Norges største universitet

    Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

    Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

    Highlights