Bachelor

Lingvistikk (bachelor)

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Lingvistikk (bachelor)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Hva er språk? Hvordan lærer og bruker vi språk? Hva er grunnleggende likt i verdens språk, og hva skiller språkene fra hverandre? Lingvistikk er det vitenskapelige studiet av språk og tale.

                                                                                                                                                                                                

Her studerer du hvordan språk er bygd opp, hvordan de tilegnes og brukes, hvordan de utvikler seg, og hvordan de varierer geografisk og sosialt. På dette studiet fokuserer vi ikke på ett bestemt språk, men utforsker variasjonsbredden i verdens språk, og synes at alle språk er like interessante!

Lingvistikkstudiet gir deg mange muligheter. Du kan velge å kombinere lingvistikk med andre språkfag, og dermed få en unik teoretisk tilnærming til språket du studerer. Men lingvistikken grenser også mot en rekke andre fagfelt. Kanskje vil du heller kombinere lingvistikkstudiet med informatikk, filosofi, psykologi, pedagogikk og sosialantropologi?

Alle har storhet i seg. La oss finne din!

Honours-programmet

Er du ekstra, faglig ambisiøs og liker å se en sak fra flere sider? Da kan Honours-programmet være et alternativ for deg. Du kan velge lingvistikk som faglig fordypning i dette studieprogrammet - innenfor studieretningen i humaniora.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights