Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Informatikk: robotikk og intelligente systemer (bachelor)

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Informatikk: robotikk og intelligente systemer (bachelor)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Roboter kan utføre komplekse oppgaver, og de kan handle basert på omgivelsene sine. Intelligente gjenstander som roboter løser stadig flere oppgaver i samfunnet, både for husholdninger, medisinsk industri, teknologiske bedrifter og forskning.

                                                                                                                                                                                                

Kort om studieprogrammet

Informatikk: robotikk og intelligente systemer handler om maskiner som kan velge å handle selv, basert på hva de oppfatter om omgivelsene sine. Studiet lærer deg hvordan maskiner kan sanse og handle, og hvordan du kan bygge systemer som løser oppgaver.

Gjennom studiet lærer du å analysere og modellere elektroniske systemer og programmene som styrer dem. Du lærer å teste og feilsøke på ulike nivåer, og å programmere for å kunne kontrollere robotikksystemer selv. Du arbeider også på lab med å bygge elektronikk og mikroelektronikk.

Studiet har mye til felles med de andre studiene i informatikk, og begynner med grunnkurs i programmering og datateknologi. Deretter fordyper du deg i mekanikk, algoritmer, og robotteknologi.

Intelligent fremtid

Roboter kan brukes til et enormt mangfold av oppgaver, og de brukes i økende grad. Der mange drømmer om en robot som kan brette klær, kan de som hater å støvsuge eller klippe plener allerede juble. Men robotikk går langt utover det hverdagslige. Roboter overvåker klimaet i atmosfæren, de jobber på sykehus, og de utfører oppdrag som ville vært farlige for mennesker.

Robotikk og intelligente systemer er et felt i hurtig vekst, og samfunnseffektene diskuteres flittig. Hvordan skal vi vurdere en selvkjørende bil sitt ansvar i en ulykke? Kan roboter bli så flinke til å ta beslutninger at de gjør ting vi ikke ønsker? Kan vi finne opp omsorgsroboter, eller ønsker vi kanskje ikke å erstatte mennesker i omsorgsbransjen? 

Uansett er det åpenbart at robotikk vil ha mye å si for hvordan verden utvikler seg i kommende år. Med et grunnlag fra dette feltet vil du kunne bidra til å løse mange problemer i verden, både gjennom bedre overvåkning av naturen, mer effektivt arbeid, og ved å gjøre menneskers liv tryggere og bedre.

Studiemiljø

Du skal trives som student hos oss! Når du starter får du en faddergruppe og du blir kjent med både gamle og nye studenter, faglig og sosialt. Studentene og faglærerne på programmet reiser også sammen på et todagers seminar, det er en ypperlig anledning til å bli godt kjent og få et godt fagmiljø. Vi følger deg opp videre i studiet, med arrangementer for førsteårsstudenter og en oppfølgingssamtale med hver enkelt for å høre hvordan det går.

Dersom du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

Universitetet i Oslo har et rikt studentliv med over 200 studentforeninger.

Informatikkstudiene har også et rikt foreningsliv hvor du kan spille fotball, spill, arrangere bedriftsdager, lage apper, arrangere studentpub, i tillegg til en egen jenteforening.

Les mer om Livet rundt studiene.

Studier i utlandet

Du kan reise på utveksling i 5. semester. Informatikk: robotikk og intelligente systemer har en rekke utvekslingsavtaler med universiteter både i og utenfor Europa.

Les mer om studier i utlandet.

Videre studier og jobb

Det er naturlig å gå videre med masterprogrammet Informatikk: robotikk og intelligente systemer. Avhengig av hva du velger blant de valgfrie emnene, kan du også kvalifisere for andre masterstudier ved MN-fakultetet, og deretter ph.d.-programmer.

Studieprogrammet gjør deg kvalifisert for en yrkeskarriere i både store og små bedrifter. Spennende arbeidsmuligheter finner du i forskningsinstitusjoner og i bedrifter som arbeider innen robotikk og automatisering, medisinsk teknologi, innebygde systemer og elektronikk, programvareutvikling og kunstig intelligens for smarte gjenstander og systemer.

Les mer om videre studier og jobb.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights