Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Informatikk: digital økonomi og ledelse (bachelor)

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Informatikk: digital økonomi og ledelse (bachelor)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Når stadig flere bransjer digitaliseres, er det nødvendig at også de som leder bedrifter vet noe om teknologien. Det er økende etterspørsel etter den kombinasjonen av evner man utvikler her, og som kan brukes i høyteknologiske bedrifter som IKT- og programvareselskaper, konsulentselskaper og andre selskaper.

                                                                                                                                                                                                

Kort om programmet

Studiet tilbyr en blanding av informatikk og fag som økonomi, strategi, markedsføring og ledelse - med hovedvekt på informatikkfaget. Du lærer om hvordan teknologisk utvikling skjer, om ideer som snur alt på hodet, og du lærer hvordan bedrifter kan tjene penger i en digital hverdag, og hvordan du kan tiltrekke deg og utvikle gode medarbeidere.

I løpet av studiet lærer du å programmere, og å analysere og kommunisere om teknologisk utvikling. Du lærer om økonomien i teknologibedrifter, og forstår økonomiske modeller og regnskap. Du lærer om ledelse i bedrifter som baserer seg på kunnskap og teknologi. Undervisningen er i stor grad praktisk, og inneholder både individuelle og gruppeoppgaver. 

Studiet gir deg et grunnlag i informatikk som likner på de andre informatikkprogrammene våre, men har også omtrent en tredel emner med fokus på økonomi- og ledelsesfag. Studiet legger opp til at man med videreutdanning kan bli leder i teknologibedrifter.

Du kan dra på utveksling til utlandet i 3. eller 5. semester.

Teknologiledelse krever bred og dyp kunnskap

Fremover vil kravene til lederes teknologiske forståelse bare øke, og med dette studiet får du nettopp den kombinasjonen av teknisk innsikt og grunnleggende ledelseskunnskap som setter deg på sporet av de virkelig store mulighetene.

Gjennom historien har mange ledere av teknologibedrifter blitt vel så viktige som teknologene som arbeidet der. Tenk bare på hvordan Elon Musk tvinger frem drastiske nyvinninger, hvordan Mark Zuckerberg setter sitt preg på Facebook sin utvikling, eller hvor ikonisk Steve Jobs har blitt for sine bidrag til Apples teknologiske strategi. 

For å kunne lede en bedrift som arbeider med moderne teknologi, holder det ikke å være god med mennesker og tall. Man må ha forståelse for mulighetene og begrensningene i feltet man jobber i, og man må forstå hvordan bedriften passer inn i markedet for å kunne videreutvikle bedriftens kompetanse i riktig retning. 

Studiemiljø

Du skal trives som student hos oss! Når du starter får du en faddergruppe og du blir kjent med både gamle og nye studenter, faglig og sosialt. Studentene og faglærerne på programmet reiser også sammen på et todagers seminar, det er en ypperlig anledning til å bli godt kjent og få et godt fagmiljø. Vi følger deg opp videre i studiet, med arrangementer for førsteårsstudenter og en oppfølgingssamtale med hver enkelt for å høre hvordan det går.

  • Les hvordan Ahlam trives på studiet

Dersom du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

Universitetet i Oslo har et rikt studentliv med over 200 studentforeninger.

Informatikkstudiene har også et variert foreningsliv hvor du kan spille fotball, spill, arrangere bedriftsdager, lage apper, arrangere studentpub, i tillegg til en egen jenteforening.

  • Les mer om Livet rundt studiene

Studier i utlandet

Programmet har en rekke utvekslingsavtaler med universiteter både i og utenfor Europa. Vi anbefaler deg å reise ut i 5. semester.

  • Les mer om studier i utlandet

Videre studier og jobb

Etter studiet vil det være mulig å fordype seg i en teknisk retning eller å ta studier som går mer mot ledelse og bedriftsstyring. 

Studiet gir deg et godt grunnlag for å jobbe i IKT- eller høyteknologiske bransjer.

  • Les mer om videre studier og jobb

Hvordan er det å studere Informatikk: digital økonomi og ledelse?

Les om studiehverdagen til Julie Eldøy.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights