Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Master

Fluidmekanikk (master - to år)

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Fluidmekanikk (master - to år)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Har du bakgrunn og interesse for kontinuumsmekanikk og matematikk og ønsker å fordype deg videre?  Dette studiet gir deg mulighet til å velge mellom et vidt spekter av problemstillinger. Du kan fordype deg i alt fra arktiske problemstillinger, tsunami-forskning til biomekanikk og medisinsk mekanikk.

                                                                                                                                                                                                

Kort om programmet

Masterprogrammet i fluidmekanikk gir deg praktisk erfaring med vitenskapelig metode og tenkemåte, og lærer deg å utvikle verktøy basert på matematikk, informatikk og mekanikk. Dette programmet tar for seg både fluid- og faststoffmekanikk med en felles basis forankret i kontinuumsmekanikk.

Du kan velge mellom to ulike studieretninger: 

  • Fluidmekanikk: Biomekanikk og medisinsk mekanikk
  • Fluidmekanikk: Energi, miljø og sikkerhet

Studiemiljø

Vi vet at studenter som trives er studenter som lettere lykkes faglig. Derfor vil vi at du skal trives som student hos oss!

I starten av studiet får du anledning til å bli kjent med både gamle og nye studenter og ansatte, faglig og sosialt. Dersom du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

Universitetet i Oslo har et rikt studentliv med over 200 studentforeninger. Vi oppfordrer alle studentene våre til å engasjere seg sosialt. Som student har du tilgang til trivelige studentarealer, både for studier og sosiale aktiviteter, i nær tilknytning til forskningsmiljøene.

  • Les mer om livet rundt studiene ved Matematisk institutt

Studier i utlandet

Masterprogrammet i fluidmekanikk har tilrettelagt spesielt for studier på Svalbard, og i tredje semester kan du ta emner på Universitetssenteret på Svalbard.

Du kan også reise på utveksling gjennom de sentrale avtalene Universitetet i Oslo tilbyr. Vi anbefaler da at du reiser helst i andre, eventuelt i tredje semester. En annen mulighet er opphold i utlandet i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.

  • Les mer om studieopphold i utlandet

Videre studier og jobb

Etter studiet vil du ha et godt grunnlag for å jobbe innen en rekke områder både i privat næringsliv og offentlig sektor.

Mange av våre masteroppgaver er knyttet direkte opp mot problemstillingene og virksomhetene til teknologiske bedrifter og institusjoner i Norge. 

Fluidmekanikk bygger bro mellom matematikk og fysikk og kan egne seg som faglig fordypning for de som ønsker å bli realfagslærere i skolen. Noen av masterstudentene som oppnår svært gode faglige resultater, satser videre på en forskerkarriere ved å ta en doktorgrad (ph.d.) ved Universitetet i Oslo eller et universitet i utlandet.

  • Les mer om jobb og videre studier
                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights