Bachelor

Sosiologi

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Sosiologi

I sosiologien arbeider ein med å forklara og fortolka korleis menneska vert forma av samfunnsforhold, samstundes som dei sjølve kan endra desse vilkåra gjennom handlingane sine.

Vi lever i ei verd som stadig er i endring: globalisering, migrasjon og klimautfordringar pregar samfunnet. I sosiologistudiet lærer du å analysere korleis menneske blir forma av den historiske og institusjonelle konteksten dei lever i. Gjennom bruk av sosiologiske teoriar og forskingsmetodar drøftar vi spørsmål som:

Sosiologi i Bergen er sentral i norsk sosiologiutdanning. Vi underviser og gir rettleiing i mange emne som tek opp ulike samfunnsspørsmål, men er særleg opptekne av temaområda Velferd, ulikskap og livsløp, Migrasjon, integrasjon og mobilitet og Arbeid, klasse og utdanning.

  • Korleis har samfunnsforholda blitt til, og korleis blir dei endra?
  • Korleis kan samfunnsforholda skape sjansar og sette grenser for menneske?

Dei teoretiske emna omhandlar tema som sosial ulikskap, velferd, familie, utdanning, arbeidsliv, økonomiske relasjonar og migrasjon.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights