Vis studentum.no som: Mobil

Sammenlignende politikk - Bachelor

Universitetet i Bergen
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Sammenlignende politikk - Bachelor

Politiske system og institusjoner har ulik utforming og funksjon, på samme måte som den politiske adferden blant borgerne varierer etter hvilke politisk kultur de lever i. Man finner variasjoner innenfor det enkelte landet over tid, men også mellom land. På studiet i sammenliknende politikk kan du lære hvorfor det er slik og grunnene til at det har blitt slik.

Sammenlignende politikk er statsvitskap på en annen og spennende måte. Emnene som tilbys gir deg en grunnleggende innføring i statsvitenskaplige analyseringsmetoder. Studiet vil gi deg innsikt i politiske system i andre land og i deres politiske historie. Det legges vekt på politisk utvikling og aktuelle politiske forhold i Europa, fordi solid kunnskap om egne kulturområder og egen historie ofte er et vilkår for å kunne studere politiske forhold i andre deler av verden. Den europeiske integrasjonsprosessen tilsier også at det er behov for å øke kunnskapen om Europa i det norske samfunnet.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad i sammenlignende politikk. 

180 studiepoeng. 

Universitetet i Bergen

universitetet i bergen

Universitetet i Bergen

Med sine sine 16 400 studenter og vel 3 600 ansatte er Universitetet i Bergen et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter og rundt 54 institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
www.uib.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!