Vis studentum.no som: Mobil

Religionsvitskap

Universitetet i Bergen
Sammendrag
Master
Bergen
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Religionsvitskap

Religion blir forma av samfunnet og samfunnet blir påverka av religion. Dette skapar utfordringar som krev ei djup forståing av tro og livssyn gjennom historia – og i forskjellige kulturar.  

Religionsvitarar nærmar seg til desse spørsmåla utanfrå, utan å nødvendigvis sjølv ta ein religiøs ståstad. Dette er spesielt verdifullt i arbeid med å forebygge eller løyse konfliktar med religiøse overtonar.  

Religion er vevd inn i kunst og politikk, familieliv og krigføring, økonomi og lovgiving, etikk og underhaldning, arbeid og vitskap. Religionsvitskap er et samanliknande, krysskulturelt og historisk fag. Religionsvitarar studerer alle deler av verda, til alle tider. Faget bygger på og bruker eit mangfald av ulike vitskapelege teoriar og metodar. Religionsvitskap ved UiB er eit av dei fremste fagmiljøa i Europa for det samanliknande studiet av religion som kulturfenomen.  

  • Korleis har ideen om religionsfridom kome opp og spreidd seg?  
  • Korleis kan ein undervise om kontroversielle spørsmål i religionsundervisinga?  
  • Kva er sjamanisme? 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter med en rekke tilhørende institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
Fax 55 58 96 43


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!