Vis studentum.no som: Mobil

Odontologi - Master

Universitetet i Bergen

Odontologi - Master

Odontologi - Master

Hva er vel viktigere for et fint smil enn friske og velstelte tenner? Finnes det noe verre enn tannverk og jeksler som rotner på rot? Det er mange grunnar til å ha en frisk munn. Ingen betyr mer for tannhelsen enn tannlegen.

Odontologi er læren om tennene og tannsykdommene. Tannlegestudiet er variert og inneholder teoretisk opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, samt praktisk trening i laboratoriet og klinikkene. For å arbeide som tannlege må du like å jobbe med mennesker, samt kunne tilegne deg teoretisk, teknisk og klinisk kompetanse.

Det er for tiden stor etterspørsel etter tannleger, og framtidsutsiktene for nyutdannede tannleger er svært gode.

Studiets innhold

Studiet omfatter diagnostisering og behandling av sykdommer i tenner, kjeve, munnslimhinner og områdene rundt. Du får begynne å behandle pasienter i løpet av det tredje studieåret, og studiet inneholder også praksis i den offentlige tannhelsetjenesten.

Odontologi - Master gir på den ene siden teoretisk opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, og på den andre siden praktisk trening i laboratoriet og klinikkene.

Målet er at du skal tilegne deg det teoretiske, praktiske og atferdsmessige grunnlaget som er nødvendig for å arbeide som tannlege. Du må derfor kunne tilegne deg teori om teknisk og klinisk kompetanse. Dessuten må du like å arbeide med mennesker.

Videre studier/jobbmuligheter

Det tas opp kandidater for spesialisering innen ulike kliniske fagområder ved Det odontologiske fakultet.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse. I tillegg må man ha en fordypning i fysikk og matematikk fra gymnaset.

- Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2)
- Fysikk 1
- Kjemi 1+2

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Mer informasjon

Dersom du trenger mer informasjon om odontologi - master så kan du klikke deg inn på utdanningens hjemmeside. Du kan også sende inn en interessemelding nedenfor.

Universitetet i Bergen

universitetet i bergen

Universitetet i Bergen

Med sine sine 16 400 studenter og vel 3 600 ansatte er Universitetet i Bergen et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter og rundt 54 institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
www.uib.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!