Medisinsk teknologi (sivilingeniør)
Universitetet i BergenMedisinsk teknologi (sivilingeniør)
Helsesektoren bruker svært avansert utstyr, og den teknologiske utviklinga er rivande. Dermed er det stort behov for høgt utdanna personar som kan jobbe i tverrfaglege team, bruke utstyret og drive teknologisk utvikling.
I medisinsk teknologi spør vi:
Studieprogrammet kombinerer tverrfagleg kompetanse med moglegheit for spesialisering. Det er derfor ein unik moglegheit til å vere med å prege helsevesenet. I framtida vil vi utvikle helsetenester i samspel mellom medisin og teknologi for å kunne avdekke risiko, forstadium av sjukdom, og persontilpasse behandling.
- Korleis stille presise diagnosar ved kjemisk analyse av kroppsvæsker?
- Korleis fjerne kreftsvulstar raskast og mest skånsamt, ved hjelp av stråleterapi?
- Korleis få best mogeleg bilete for diagnostisk bruk, ved hjelp av PET og MRI?
Utdanninga i medisinsk teknologi integrerer fysikk, matematikk, kjemi og data-analyse med kunnskap frå medisin og helsefag.
Universitetet i Bergen
Universitetet i Bergen
Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter med en rekke tilhørende institutter og faglige sentre.
Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner.