Master

Matematikk

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Matematikk

Matematikk er eit svært innhaldsrikt fag, som utviklar seg raskt. Det blir nytta overalt til å modellere vitskaplege, teknologiske og samfunnsmessige aktivitetar. Matematikk er også eit særs fasinerande og vakkert fag å forske på. Moderne teknologi er utenkjeleg utan matematikk. Matematikk er nødvendig for å ta velorienterte val i nesten alle delar av det moderne samfunnet.

Kunnskap om matematikk er etterspurt i arbeidsmarknaden, til dømes innan telekommunikasjon og informatikk, oljerelatert verksemd, leiing og administrasjon, finans, forsikring og utdanning. 

Med masterprogrammet i matematikk er du kvalifisert til forsking, utvikling og undervising, og stillingar i dei mange sektorane der matematikkunnskap er etterspurt. Du blir undervist av framifrå, internasjonalt høgt verdsette forskarar. 

  • telekommunikasjon og informatikk  
  • oljerelatert verksemd 
  • leiing, finans og forsikring 
  • utdanning 

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights