Bachelor

Matematikk

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Matematikk

Matematikk er essensielt for å forstå og løyse dagens utfordringar innan klima og fornybar energi, men matematikk er og eit fag for å forklare meir abstrakte problem som til dømes Einsteins relativitetsteori eller superstrengteorien.

Moderne teknologi er utenkjeleg utan matematikk, og kunnskap om matematikk er ein føresetnad for å kunne treffe kvalifiserte vedtak om nesten alle forhold i det moderne samfunnet. 

Som matematikar vil du vere i stand til å analysere og løyse matematiske problemstillingar. Dette er kompetanse som det er bruk for i ei rekke jobbar innanfor mange ulike bransjar.  

  • I konsulentbyrå som SAFETEC, Det Norske Veritas AS og Oliver Wyman.  
  • med forsking og undervisning på lærar- og ingeniørhøgskolar, forskingsinstitutt og universitet

I løpet av studietida får du grunnleggande kunnskapar i matematisk analyse, lineær algebra, abstrakt algebra og topologi. Du kjem også til å få solid kjennskap i å lese og forstå matematiske tekstar og høve til å fordjupe deg i faget ved å skrive eit eige prosjektarbeid. 

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights