Vis studentum.no som: Mobil

Informatikk: Datateknologi

Universitetet i Bergen
Sammendrag
Bachelor
Bergen
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Informatikk: Datateknologi

Du lærer ikkje berre prinsipp, teknikkar og metodar for programutvikling. Du får òg trening i praktisk problemløysing. Slik utviklar du dei kreative og analytiske evnene dine. 

Ei viktig utfordring innanfor programutvikling er at systema er så store og kompliserte at menneska mister oversikta over dei. Du lærer derfor teknikkar for å forenkle uoversiktlege system slik at menneske og maskiner kan handtere dei. Slik blir systema robuste i bruk uansett om det er snakk om eit mobilspel, ein kontorapplikasjon eller eit banksystem. 

Informatikk er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkelte dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler. Du lærer å programmere i fleire språk, først Python, så Java, og seinare Haskell

  • IT-bransjen 
  • finans- og bankvesen 
  • oljeindustrien 
  • forsikring 
  • konsulentverksemder 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter med en rekke tilhørende institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
Fax 55 58 96 43


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!