Bachelor

Informatikk: Bioinformatikk

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Informatikk: Bioinformatikk

Bioinformatikk er et IT-studium der informatikk møter biologi og kjemi. I dette studiet får du opplæring i programmering, statistikk og matematikk, og å bruke datakunnskapen din til å analysere og tolke biologiske data. Dette kan ein bruke til å, for eksempel, utvikle nye medisiner, men utdanninga gjer deg også IT-kompetanse som kan bli brukt innan heilt andre felt.

Bioinformatiske analyser står sentralt i ei rekkje samanhenger og kan til dømes brukast til å svare på spørsmål som: Korleis varierer gen-uttrykket til ein organisme under ulike tilhøve? Korleis kan ein bruke informasjon som DNA til å vurdere kva gener, funksjoner og metabolske vegar som finst i ei celle? Korleis endrar celler seg i ulike stadium av sjukdom? Kva molekyl er gode kandidatar for nye medisinar?

Dei teknologiske framstega innan molekylærbiologi er store og raske. Bioinformatikk er derfor viktig for industriutviklinga, spesielt innanfor farmasøytisk industri og akvakultur.  

  • Analytikar eller forskar ved forskingsinstitutt eller universitet 
  • Analytikar eller IT-konsulent innanfor statleg eller kommunalt byråkrati 
  • Analytikar, for eksempel innanfor legemiddelindustrien eller medisinteknikk 
  • Analytikar innanfor helsesektoren og klinikkar 
  • IT-konsulent innanfor mange ulike område 

Bioinformatikk-miljøet ved Universitetet i Bergen er blant dei fremste i landet. Som student her blir du del av eit spennande miljø i sterk vekst.  

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights