Vis studentum.no som: Mobil

Filosofi - Master

Universitetet i Bergen

Filosofi - Master

Filosofi - Master

En mastergrad i filosofi skal gi studenten en dypere forståelse av sentrale filosofiske problemområder. Det blir lagt vekt på at studenten kan arbeide selvstendig med filosofiske problem og vise forståelse for disse i en systematisk og historisk sammenheng.

Mastergradsstudiet gir en bred kompetanse, blant annet til undervisning i den videregående skolen og danner grunnlag for forskerutdanning utover masternivå.

Faglig profil

Filosofi er et stort og samansett fagfelt. Det er mulig å fordype seg både i de store tenkerne fra filosofihistorien og i sentrale problemstillinger innenfor samtidsfilosofien. Etikk/politisk filosofi, epistemologi/kunnskapsteori, estetikk, filosofi og litteratur, vitskapsfilosofi, sinnsfilosofi, filosofisk antropologi, fenomenologi, eksistensialisme, feministisk filosofi og språkfilosofi er blant områdene som Institutt for filosofi og førstesemesterstudier kan tilby kvalifisert veiledning innen. Det samme gjelder de store filosofene i filosofihistorien.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad med 90 studiepoeng spesialisering i filosofi, eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

Dette masterprogrammet fører fram til graden master i filosofi.

Studiepoeng

120

Universitetet i Bergen

universitetet i bergen

Universitetet i Bergen

Med sine sine 16 400 studenter og vel 3 600 ansatte er Universitetet i Bergen et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter og rundt 54 institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
www.uib.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!