Bachelor

Vernepleie

Universitetet i Agder, i Grimstad
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Vernepleie

Du bør velge å studere vernepleie hvis du ønsker å jobbe med mennesker med ulike former for funksjonsvansker. Formålet med vernepleierutdanningen er å utdanne brukerorienterte og reflekterte yrkesutøvere, og du vil derfor lære om blant annet ulike pedagogiske virkemidler, kommunikasjon og etisk forsvarlighet. Vernepleiere arbeider sammen med brukerne for å gjøre hverdagen deres bedre. Forståelse for enkeltmenneskets behov og ønsker er et viktig utgangspunkt for deg som vil bli vernepleier. 

Utdanningen gir deg grunnlag for autorisasjon som vernepleier. Som autorisert vernepleier kan du arbeide i den kommunale helse- og sosialtjenesten, i barnehager og skoler. Mange vernepleiere arbeider også innenfor psykisk helsevern for barn og unge, ungdomsarbeid, rusomsorg, barnevern, psykisk helsevern for voksne eller eldreomsorg.

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights