Vis studentum.no som: Mobil

Sexologi, tverrfaglig videreutdanning deltid

Universitetet i Agder

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Dette studiet er relevant for deg som ønsker en bred og fleksibel handlingskompetanse innenfor sexologisk rådgivning. Sexologisk rådgivning handler om å forstå og gi råd til klienter angående seksuelle problemer som kan oppstå som en del av det generelle utviklingsforløp, ulykker, traumer, overgrep, sykdom og behandling. I løpet av studiet vil du få kompetanse innenfor menneskers seksualitet og ulike uttrykk for seksualitet

Sexologisk forskning og klinisk virksomhet er i utvikling, noe som gjør at behovet for denne kompetansen innenfor helse- og sosialtjenestene øker.

Det er mulig å søke seg inn på masterprogram i psykososial helse med fordypning i sexologi, 120 studiepoeng fordelt over fire år. De første to årene følger du undervisningen på videreutdanningen i sexologi, og de siste to årene jobber du med masteroppgaven.

Hva lærer du?

Videreutdanningen i sexologi gir deg grunnleggende og allsidig kunnskap i sexologi basert på aktuelle forskningsresultater, samt kliniske og pedagogiske erfaringer. Du vil få kunnskap innenfor seksuell utvikling, seksuelt mangfold, seksuelle grenseoverskridelser og samfunnsperspektiver på seksualitet. I tillegg vil du lære om sexologisk veiledning og temaer som profesjonell tilnærming, variant seksualitet og medisinsk sexologi.

Opptakskrav/Søknad

Minimum treårig universitets- eller høgskoleutdanning innenfor fagområder som er relevante for studiet, som blant annet leger, sykepleiere, ergoterapeuter, psykologer, familierådgivere, sosionomer og vernepleiere. Søkere med annen utdanning kan tas opp etter individuell vurdering. Det kreves minst ett års relevant yrkespraksis med pasienter/klienter etter fullføring av utdanningen som utgjør søkerens opptaksgrunnlag. Deltakere må være i klinisk relevant arbeid i minimum 50 % stilling under hele studiet, og må bekrefte arbeidsforholdet i søknaden.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!