Samfunnsrettet ernæringsarbeid
Om studiet
Gjennom studiet i samfunnsrettet ernæringsarbeid vil du lære hvordan vi som samfunn kan fremme et sunt og bærekraftig kosthold på tvers av ulike samfunnslag og livsfaser på en systematisk måte. Studiet tar for seg betydningen av mat og ernæring for menneskers helse, og hvordan det vi spiser styres av faktorer som politikk, økonomi, og tilgjengelighet av sunn mat, og utruster deg med kunnskapen til å forstå hvordan vi kan skape en mer bærekraftig utvikling.
Du vil bruke toppmoderne kjøkkenfasiliteter, noe som forsterker den praktiske læringen og forbereder deg for yrkeslivet.
Hva lærer du?
Gjennom studiet vil du tilegne deg bred kunnskap innen ernæringsfaget. Du vil lære om matens innhold av næring og hvordan kostholdet påvirker kroppen og dens funksjoner, samt forståelsen av dens rolle innen forebygging og helsefremming. Videre vil du utforske bærekraftperspektiver på mat og ernæring. Du vil lære om viktige føringer og virkemidler for ernæringsarbeidet lokalt og nasjonalt, samt globale perspektiver for ernæringsarbeid. Å utvikle ferdigheter i å kritisk vurdere forskning innen ernæringsfeltet er sentralt.
Du vil tilegne deg viktige ferdigheter innen prosjektarbeid, formidling, nytekning og samarbeid, samt kompetanse i planlegging og implementering av ernæringstiltak.
Undervisning
I studiet møter du engasjerte undervisere, studentaktive læringsformer og variert undervisning, som spenner fra klassiske forelseninger til seminarer, innovasjonscamp og praktiske økter på kjøkken. Du vil involveres i prosjektarbeid og gruppediskusjoner, som fremmer samarbeid, kompetanse og læring. Dette gir deg både kunnskap og viktige ferdigheter som forbereder deg til arbeidslivet.
Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)
Praksis
Praksis er en viktig del av utdanningen, hvor du får anledning til å anvende teori i praksis og tilegne deg verdifull arbeidserfaring. I bachelor i samfunnsrettet ernæring tilbys praksis i 3. semester, i 15 arbeidsdager.
Eksempler på UiA sine praksisplasser er DNT Sør, Frisklivssentraler, NAV, Gimletroll idrettsfritidsordning, kommunale skolefritidsordninger, trafikksikkerhetstiltaket Trafoen, Agder fylkeskommune, Geitmyra Matkultursenter for barn og Beitostølen Helsesportssenter.
Du vil også få praksiserfaring ved å jobbe med sosialt entreprenørskap og innovasjon i ernæringsarbeid i 5. semester. Her vil du få være med på innovasjonscamp og du vil jobbe med prosjektarbeid sammen med aktører i privat, offentlig eller frivillig sektor.
Praksisinformasjon for ditt studieprogram
Utveksling
Som student på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæringsarbeid kan du reise på utveksling i 4. semester og ta valgemner i utlandet. Du kan velge å fordype deg i ulike emner relatert til samfunnsrettet ernæring eller beslektede fagområder. Vi oppfordrer til å benytte seg av utvekslingsmuligheter for å få internasjonal erfaring og perspektiver.
Vi har en rekke kvalitetssikrede utvekslingsavtaler med samarbeidsinstitusjoner i Europa, Australia og New Zealand.
Utvekslingsinformasjon for ditt studieprogram
Hit kan du reise på utveksling i dette studiet
Alt du trenger å vite om utveksling
Egenbetaling
Du må betale en liten egenandel i forbindelse med den praktiske matlagingen første studieår. Nærmere opplysninger vil bli gitt ved semesterstart.
Få en påminnelse
Universitetet i Agder
Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...