Master

Matematikk

Universitetet i Agder, i Kristiansand
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Matematikk

Masterprogrammet i matematikk passer for deg som ønsker en sterk faglig kompetanse forankret i matematikk. Studiet har to ulike spesialiseringer: ren matematikk og matematikkdidaktikk. Den matematiske spesialiseringen gir en matematikkfaglig fordypning med særlig vekt på matematisk analyse. Denne kompetansen blir stadig mer populær i arbeidsmarkedet. På denne spesialiseringen kan du også velge å ta et internship (praksis) som del av mastergraden din. I den matematikkdidaktiske spesialiseringen behandles problemstillinger knyttet til læring og undervisning av matematikk, og den forbereder deg til å bli matematikklærer. Begge spesialiseringene gir mulighet for å bli lektor etter fullført praktisk pedagogisk utdanning, og begge kvalifiserer for opptak til ph.d-studier i matematiske fag.

Det er sterk etterspørsel etter kvalifiserte matematikere i dagens samfunn, og jobber innenfor informasjonsteknologi, ingeniørfag, finans, økonomi og forsikring er aktuelle. 

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights