Vis studentum.no som: Mobil

Kunstig intelligens, 5-årig masterprogram

Universitetet i Agder
Sammendrag
Master, 5 år
Grimstad
5 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Kunstig intelligens, 5-årig masterprogram

Hvorfor velge dette studiet?

Forskningsfronten innen kunstig intelligens går fremover med enorm hastighet. Nylig har vi sett banebrytende innovasjoner med potensiale til å revolusjonere hvordan vi jobber, og det vil ha en dyp innvirkning på samfunnet. Dette studiet gir deg et unikt konkurransefortrinn i en IT-verden i stadig endring. De første tre årene er i tett samarbeid med bachelorutdanningen i data, og de to siste årene er i samarbeid med masterutdanningen i IKT. Du vil gjennom hele det femårige studieløpet fordype deg innenfor kunstig intelligens. Våre forelesere og veiledere gir deg personlig oppfølging gjennom hele studiet, i utviklings- og forskningsprosjekter samt i forelesningssalen. I tett samarbeid med våre verdensledende forskere kan du fordype deg innenfor nyskapende informasjonsteknologi inkludert maskinlæring og dyp læring. Du vil lære å utvikle banebrytende kunstig intelligens-algoritmer og anvende disse.

Vi samarbeider med regionale, nasjonale og internasjonale bedrifter, og du får tilbud om prosjektoppgaver innenfor pågående forsknings- og utviklingsaktiviteter, eller i samarbeid med en bedrift. Deler av studiet er internasjonalt.

Studiet er i tett samarbeid med forskningssenteret CAIR (Centre for Artificial Intelligence Research).

Hva lærer du?

Studiet fokuserer på moderne kunstig intelligens. I tillegg vil du lære programmering, systemutvikling, om prosjektgjennomføring, forskningsmetoder, teamarbeid og gruppedynamikk. Du deltar aktivt i seminarer og prosjekter som tar for seg nye og aktuelle temaer. God kontakt med næringslivet gjør at mange studenter arbeider med masteroppgaver bygd på relevante problemstillinger fra eksterne oppdragsgivere.

Du lærer å utvikle kunstig intelligens-programmer i alt fra bilde- til tekstanalyse, og forsterkningslæring. Du vil samtidig lære utviklingsegenskaper som programmering og distribuerte systemer.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er en av følgende:

  1. Generell studiekompetanse med R1 , R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende
  2. Ettårig forkurs for ingeniørutdanning
  3. Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag må dokumentere kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende R1 , R2 og Fysikk 1.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!