Vis studentum.no som: Mobil

Ingeniørfag - fornybar energi, bachelorprogram

Universitetet i Agder

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Innen 2050 har EU satt som mål at Europa skal være tilnærmet utslippsfritt. Veien mot lavutslippssamfunnet vil gi mange arbeidsplasser. Det stilles nye krav til energieffektive bygninger og til utvikling i kraftindustri og transportnæring. For å løse disse utfordringene, trenger samfunnet flere ingeniører innenfor fornybar energi. Du kan være med å forme en fornybar fremtid.

En bachelor i fornybar energi gir deg en ingeniørutdannelse med breddekompetanse og et helhetsperspektiv innenfor energiproduksjon og energibruk.

Hva lærer du?

Studiet gir en dyp forståelse av fornybar energi og miljøproblematikk, men også en god oversikt over ikke-fornybare energiressurser og teknologier. Du lærer hvordan man konstruerer smarte elkraftsystemer og nye energieffektive bygg som passivhus og plussenergihus.

Norge har et enormt potensial for energiøkonomisering i industrien og i bygningsmassen. Bachelorstudiet i fornybar energi er et teknologitungt studium som gir deg god breddekompetanse og et helhetsperspektiv innenfor både energiproduksjon og energibruk.

På UiA Campus Grimstad er det mye praktisk arbeid i laboratorier for elkraftteknikk, hydrogen og brenselceller, solfangere og klimateknikk, solcellestrøm, bioenergi og forbrenningsteknikk.

Opptakskrav/Søknad

1) Generell studiekompetanse med R1 , R2 og Fysikk1 eller tilsvarende.

  • Bruk søkekode 201 006 og søk via Samordna opptak.
  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til tresemestersordningen (TRES) med søkekode 9913 og starte med sommerkurs i matematikk.

2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

  • Bruk søkekode 201 006 via Samordna opptak.

3) Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag. og R1 , R2 og Fysikk 1.

  • Søkere som har tatt R1 , R2 og Fysikk 1 søker via Samordna opptak med søkerkode 201 006.
  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak med søkekode 9913 og starte med sommerkurs i matematikk.

4) Fagbrev som bygger på VG1 Elektrofag. Andre fagbrev kan komme i betraktning etter søknad.

  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til Y-vei med søkekode 9980 og starte med sommerkurs i matematikk

Anbefalte forkunnskaper

Ingeniørstudier forutsetter gode forkunnskaper i matematikk og fysikk. Studenter med dårligere karakter enn 4 fra videregående eller C fra forkurset i matematikk og fysikk anbefales å følge kursene MA-007 Matematikk oppgradering 2 og FYS002 Fysikk oppgradering i tillegg til ordinære emner 1. studieår.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!