Vis studentum.no som: Mobil

Idrettsvitenskap, masterprogram

Universitetet i Agder

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Dette studieprogrammet bør du velge om du er interessert i idrettsfaget og ønsker å fordype deg i det. Du får anledning til å bygge videre på den kompetansen du har fra før innenfor idrett og du vil få mulighet til å fordype deg i prestasjonsutvikling i idrett, som er hovedfokus i studieprogrammet. Prestasjonsutvikling i denne sammenhengen er knyttet til fysiologiske, pedagogiske, psykologiske og sosiale aspekter som utgangspunkt for idrettslig aktivitet og idrettslig ferdighet. UiA har et godt samarbeid med Olympiatoppen Sør og flere klubber/idrettslag i regionen samt forskningssamarbeid med spennende nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Som masterstudent vil du også ha tilgang til vår flotte og rikt utstyrte testlab.

Hva lærer du?

  • I løpet av programmet vil du utvikle din forståelse av hvordan fysiologiske, sosiale og psykologiske forhold kan påvirke prestasjonsutvikling.
  • Du vil lære om vitenskapsteoretiske og metodiske problemer knyttet til idrettsforskning. Du vil få inngående kunnskap om vitenskapelig arbeid innenfor idrettsvitenskap.
  • Du vil utvikle din kompetanse til formidling og kommunikasjon på fagområdet til ulike målgrupper som fagpersoner, ungdom og allmennheten.
  • Du vil få kompetanse i prosjektarbeid og vitenskapelig metode. Slik kompetanse er relevant ved gjennomføring av arbeidsoppgaver på mange felt.

Opptakskrav/Søknad

Fullført bachelorgrad (180 studiepoeng ) i idrett eller annen bachelorgrad hvor idrett utgjør minst 80 studiepoeng eller tilsvarende fordypning.

Se utfyllende regler for opptak på uia.no/idrettsvitenskap.

Andre opplystninger

En del av undervisningen er lagt utenfor universitetets arealer.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!