Vis studentum.no som: Mobil

Naturmedisinsk grunnutdanning

Tunsberg Medisinske Skole
Sammendrag
Deltid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
2 semester
12 800 NOK Momsfritt
Delbetalinger
Oppstart: Start når du ønsker - Nettstudier

Naturmedisinsk grunnutdanning

NaturmedisinTa en utdanning i naturmedisin

Naturmedisinsk grunnutdanning gir deg basiskunnskap om klassiske teorier og retninger innen naturmedisin. Du vil lære å se sammenhengene mellom de forskjellige retningene som har utviklet seg til forskjellige tider og innen forskjellige kulturer.

Studiet ble fullstendig revidert i 2018. 

Hva lærer du på Naturmedisin?

Med en grunnutdanning i naturmedisin fra Tunsberg Medisinske Skole får du basiskunnskap om de klassiske teorier og retninger innen naturmedisin.

En grunnutdanning i naturmedisin passer for deg som ønsker å utdanne seg innen naturmedisin, men som ikke vet hvilken hovedutdanning de skal velge. Studiet passer også til de som jobber med naturprodukter (helsekostbutikk, apotek, farmasøytindustri og lignende), eller for de som ønsker å sette seg inn i fagområdet naturmedisin. Studiet er godkjent av NNH (Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon).

Formålet med utdanningen i naturmedisin

Formålet med en grunnutdanning i naturmedisin er å gi en grundig innføring i naturmedisin med både bakgrunn, historikk, og tenkemåte. Naturmedisin er et bredt fagområde, men i denne grunnutdanningen ønsker ikke Tunsberg Medisinske Skole å knytte det opp mot noe spesielt fagområde, heller gi en generell forståelse for de grunnleggende prinsipper innen naturmedisin, slik det er forklart gjennom klassiske naturmedisinske systemer.

Alle naturmedisinske behandlingssystemer skal kunne forklares ut fra et helhetssyn hvor alle aspekter av mennesket skal tas hensyn til. Naturmedisin er ikke kun et alternativ til moderne medisin, men et helhetlig system i seg selv, hvor man behandler hele mennesket og ikke kun symptomer. Utdanningen gir et godt grunnlag for videre valg av hovedretning innen naturmedisin, samt verdifull kunnskap om andre fagretninger.

Utdanningens omfang

Utdannelsen er et deltidsstudie, og vi anbefaler at studentene jobber regelmessig med stoffet, og setter av to økter a 3 timer pr uke. Det vil si en total studietid på 240 timer. Studentene har mulighet til å forlenge studiet og bruke lengre tid ved behov.

Oppgaver og eksamen

Studentene skal svare på oppgaver (obligatorisk) som sendes inn for hvert tema i undervisningen. Eventuelle spørsmål fra disse kan rettes til lærer underveis. Oppgavene rettes av lærer hver måned. Quiz rettes automatisk. Studentene skal ha levert og fått godkjent alle innsendingsoppgavene for å kunne gå opp til eksamen. Eksamen avholdes 3 ganger i året, i form av en tidsavgrenset hjemmeeksamen.

For kontakt eller mer informasjon om Naturmedisinsk grunnutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Det er ingen opptakskrav ved studiet. Studiet er åpent for alle.

Kostnader

Studiet koster totalt kr 12 800,-
Eksamensavgift kr 1600,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Naturmedisinsk grunnutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole
Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole tilbyr utdanninger i blant annet ernæringsterapi, biopati og soneterapi, og retter seg mot deg som er opptatt av helse og kosthold!

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 og holder til i Tønsberg. Fra å begynne med cirka 20 studenter i oppstarten, har skolen i dag økt til over 400 studenter fra hele landet. De er i dag en av Norges største privatskoler innen helse og ernæring.

Utdanninger innen helse og ernæring

Hovedstudiene på Tunsberg Medisinske Skole er:

I tillegg tilbyr skolen blant annet forkurs i anatomi og fysiologi og kurs i klinikkdrift.

Hvem leder undervisningen på Tunsberg Medisinske Skole?

Skolens og styrets leder er rektor Truls Isaksen. Han er utdannet adjunkt med spesialisering innen biologi, og har lang erfaring fra undervisning i anatomi og fysiologi, patologi og psykologi.

Rektor Truls Isaksen har også med seg en dyktig stab, bestående av blant annet: Jens Veierstad (ernæringsterapeut), Dag Viljen Poleszynski (Dr. Philos. og forsker), Fride Aasen (biopat og akupunktør), Soneterapeut Terje Varpe, Dr. Paul Clayton (kosthold og ernæring) og Dr. Fedon Lindberg (ernæringsterapi). I tillegg benytter skolen seg av en lang rekke andre fagpersoner som bidrar med faglig innhold og veiledning.

Undervisningsmetoder på Tunsberg Medisinske Skole

Skolens studier foregår enten via nettundervisning, samlinger i klasserom eller en kombinasjon av disse. Siden skolens start har det blitt lagt stor vekt på nettbasert undervisning. Det er det mange grunner til, blant annet at man kan studere når og hvor man selv ønsker, man slipper utgifter til reise og opphold, man kan studere i sitt eget tempo og sist, men ikke minst, nettundervisning er miljøvennlig.

Noen fag fungerer imidlertid best med en lærer til stede. Derfor arrangeres det ofte frivillige eller obligatoriske samlinger i tillegg til undervisningen på nettet. Mange av studentene samarbeider også sammen rundt pensum og oppgaver.

Hva er nettundervisning?

I nettskolen foregår læringen og kommunikasjonen med lærer via internett. Du får tilgang til din egen passordbeskyttede nettskole, som vil fungere som ditt ”klasserom” i hele studietiden. Der vil du få tilgang til artikler, veiledning, kompendium, oppgaver, diskusjoner, repetisjoner, internettressurser, video og så videre.

Som nettstudent bestemmer man selv hvor og når man studerer og jobber slik det passer best for en selv. For at man skal klare å komme igjennom pensum i løpet av studietiden, følger man en fastsatt progresjon, med jevnlige obligatoriske innsendingsoppgaver. Denne tidsplanen er kun ment som en veiledning. 

Dersom det skulle bli behov, har man mulighet til å bruke lengre tid på hvert tema, og kan også utvide studietiden (mot et gebyr på 800,- for hvert semester). Det kan være begrensning i forhold til forlengelse ved studier hvor det er obligatoriske samlinger og/eller studier som gir studiepoeng.

Alle kurs og studium er delt inn i forskjellig antall tema (mellom 5 og 10). Som regel er den en skriftlig oppgave (rettes av veileder) og en quiz (rettes automatisk) til hvert tema.

Tunsberg Medisinske Skole benytter høyt kvalifiserte veiledere til sine studier, som leger, sykepleiere og annet fagpersonell. Lærere med forskjellig faglig bakgrunn bidrar til forskjellige synspunkter rundt et tema, og er også nyttig og positivt for et kreativt fagmiljø.

I studier som gir studiepoeng, er det krav til forkunnskaper (generell studiekompetanse eller realkompetanse).

Vis alle utdanninger fra Tunsberg Medisinske Skole

Kontaktinformasjon til Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole

Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg

Tlf: Hovedkontor: +47 33 61 10 90
www.tunmed.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Naturmedisinsk grunnutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!