Vis studentum.no som: Mobil

Helsekostveileder

Tunsberg Medisinske Skole
Sammendrag
Deltid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
8 måneder
8 900 NOK Momsfritt
Delbetalinger
Oppstart: Start når du vil - Nettstudier

Helsekostveileder

Bli helsekostveilederHelsekostveileder

Jobber du i helsekostbransjen? Er du terapeut? Eller er du bare interessert i helse? Da er dette studiet for deg!

Interessen for kosttilskudd og naturlige produkter har økt mye de siste årene, og helsekostbransjen er i vinden som aldri før. På grunn av økt konkurranse fra nettbutikker og dagligvare, og stadig flere kunnskapsrike kunder og klienter, stilles det i dag høye krav til helsekostansatte og terapeuter.

Ved å studere til helsekostveileder vil du lettere kunne rådgi kunder og klienter angående kosttilskudd ved ulike helseproblemer. Dette mener vi er avgjørende for å lykkes i butikk og som terapeut. 

Vårt mål med dette studiet er at du skal bli faglig dyktig innen produktkunnskap, kundebehandling og veiledning. Du skal lære å selge med hjertet slik at kunden forlater butikken, og klienten forlater konsultasjonen, blid, fornøyd og med følelsen av å ha fått dekket sine behov. 

Du vil også lære om matens betydning for helsen, og hvordan mat og kosttilskudd kan kombineres for best mulig helse. 

Etter fullført studium har du kunnskap om: 

  • De viktigste lover og regler. Vi har lagt vekt på regler rundt merking og markedsføring, og hvilke råd du har lov å gi til kunder.
  • God kundebehandling og veiledning.
  • De fleste kosttilskudd og andre produkter som blir solgt gjennom helsekostforretninger, hvilke situasjoner de passer til og hvordan de brukes.
  • Interaksjoner, spesielt mellom kosttilskudd og medisiner. Bivirkninger og kontraindikasjoner.
  • Opptaksmekanismer, fordøyelse, ulike kjemiske forbindelser i kosttilskudd og tidspunkt og kombinasjoner for best mulig opptak.
  • Kosthold tilpasset ulike målgrupper. 
  • Utbredte helseproblemer og hvilke tiltak som kan anbefales.
  • Bruk av relevante oppslagsverk: når, hvordan og hvorfor bør de brukes.


Du får vitnemål med tittelen Helsekostveileder TMS etter gjennomført og bestått studium.

Hvem passer helsekostveileder for?

Helsekostveileder er utviklet spesielt for deg som jobber innen helsekostbransjen, men passer for alle som er interessert i faget. Studiet er kjedenøytralt og kan tas uansett hvilken helsekostkjede du jobber for. Det passer også for deg som er leverandør/distributør og ønsker en bredere kompetanse innenfor faget.

Studiet er produktnøytralt. Det vil si at du ikke lærer om enkeltprodukter, men om virkestoffer, sammensetninger og opptaksmekanismer.

Helsekostveileder passer også for deg som er terapeut eller kostholdsveileder og som ønsker mer produktkunnskap. Med økt kunnskap om hvordan man oppnår best effekt med kosttilskudd, vil dine klienter få bedre resultater. 

For kontakt eller mer informasjon om Helsekostveileder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Ingen opptakskrav. 

Kostnader

Studieavgift: kr 8 900,- hele studiet

Delbetal fra kr 1008 (10 avdrag)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsekostveileder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole
Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole tilbyr utdanninger i blant annet ernæringsterapi, biopati og soneterapi, og retter seg mot deg som er opptatt av helse og kosthold!

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 og holder til i Tønsberg. Fra å begynne med cirka 20 studenter i oppstarten, har skolen i dag økt til over 400 studenter fra hele landet. De er i dag en av Norges største privatskoler innen helse og ernæring.

Utdanninger innen helse og ernæring

Hovedstudiene på Tunsberg Medisinske Skole er:

I tillegg tilbyr skolen blant annet forkurs i anatomi og fysiologi og kurs i klinikkdrift.

Hvem leder undervisningen på Tunsberg Medisinske Skole?

Skolens og styrets leder er rektor Truls Isaksen. Han er utdannet adjunkt med spesialisering innen biologi, og har lang erfaring fra undervisning i anatomi og fysiologi, patologi og psykologi.

Rektor Truls Isaksen har også med seg en dyktig stab, bestående av blant annet: Jens Veierstad (ernæringsterapeut), Dag Viljen Poleszynski (Dr. Philos. og forsker), Fride Aasen (biopat og akupunktør), Soneterapeut Terje Varpe, Dr. Paul Clayton (kosthold og ernæring) og Dr. Fedon Lindberg (ernæringsterapi). I tillegg benytter skolen seg av en lang rekke andre fagpersoner som bidrar med faglig innhold og veiledning.

Undervisningsmetoder på Tunsberg Medisinske Skole

Skolens studier foregår enten via nettundervisning, samlinger i klasserom eller en kombinasjon av disse. Siden skolens start har det blitt lagt stor vekt på nettbasert undervisning. Det er det mange grunner til, blant annet at man kan studere når og hvor man selv ønsker, man slipper utgifter til reise og opphold, man kan studere i sitt eget tempo og sist, men ikke minst, nettundervisning er miljøvennlig.

Noen fag fungerer imidlertid best med en lærer til stede. Derfor arrangeres det ofte frivillige eller obligatoriske samlinger i tillegg til undervisningen på nettet. Mange av studentene samarbeider også sammen rundt pensum og oppgaver.

Hva er nettundervisning?

I nettskolen foregår læringen og kommunikasjonen med lærer via internett. Du får tilgang til din egen passordbeskyttede nettskole, som vil fungere som ditt ”klasserom” i hele studietiden. Der vil du få tilgang til artikler, veiledning, kompendium, oppgaver, diskusjoner, repetisjoner, internettressurser, video og så videre.

Som nettstudent bestemmer man selv hvor og når man studerer og jobber slik det passer best for en selv. For at man skal klare å komme igjennom pensum i løpet av studietiden, følger man en fastsatt progresjon, med jevnlige obligatoriske innsendingsoppgaver. Denne tidsplanen er kun ment som en veiledning. 

Dersom det skulle bli behov, har man mulighet til å bruke lengre tid på hvert tema, og kan også utvide studietiden (mot et gebyr på 800,- for hvert semester). Det kan være begrensning i forhold til forlengelse ved studier hvor det er obligatoriske samlinger og/eller studier som gir studiepoeng.

Alle kurs og studium er delt inn i forskjellig antall tema (mellom 5 og 10). Som regel er den en skriftlig oppgave (rettes av veileder) og en quiz (rettes automatisk) til hvert tema.

Tunsberg Medisinske Skole benytter høyt kvalifiserte veiledere til sine studier, som leger, sykepleiere og annet fagpersonell. Lærere med forskjellig faglig bakgrunn bidrar til forskjellige synspunkter rundt et tema, og er også nyttig og positivt for et kreativt fagmiljø.

I studier som gir studiepoeng, er det krav til forkunnskaper (generell studiekompetanse eller realkompetanse).

Vis alle utdanninger fra Tunsberg Medisinske Skole

Kontaktinformasjon til Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole

Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg

Tlf: Hovedkontor: +47 33 61 10 90
www.tunmed.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helsekostveileder:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!