Vis studentum.no som: Mobil

Ernæringsterapi 2 år

Tunsberg Medisinske Skole
Sammendrag
Deltid
Søknadsfrist: Søknadene behandles flere ganger i året
Yrkesrettede kurs og utdanninger
2 år
37 000 NOK Momsfritt
Delbetalinger
Oppstart: Høsten 2019 - Tønsberg

Ernæringsterapi 2 år

Ta en utdanning i ernæringsterapi

Vil du veilede og hjelpe mennesker til bedre helse og kosthold? Bli ernæringsterapeut med utdannelse fra Tunsberg!

Ernæringsterapi er en terapiform hvor man etter analyser og biokjemiske tester, gir råd om hvordan man bør endre kosthold og hvilke kosttilskudd som kan være fornuftige i den gitte situasjonen.

Sykdom kan skyldes feil kosthold

En ernæringsterapeut tar utgangspunkt i at sykdom er en ubalanse forårsaket av feil kosthold, mangel på næringsstoffer og en belastende livsstil. Gjennom endringene som blir foreslått kan man ofte være i stand til å lindre plagene ved mange kroniske sykdommer. Et riktig kosthold og en fornuftig livsstil vil kunne bidra til å forebygge sykdom og medvirke til en god helse gjennom livet, både fysisk og psykisk.

Hvem kan bli ernæringsterapeut?

Utdannelsen i ernæringsterapi er ment for deg som ønsker å starte din egen praksis som ernæringsterapeut. Studiet passer også godt for deg som har en medisinsk eller naturmedisinsk praksis, som ønsker å gi et mer helhetlig tilbud med ernæring som en integrert del av ditt behandlingstilbud.

Etter fullført utdannelse kan du starte egen praksis som ernæringsterapeut, jobbe i et fellesskap med andre terapeuter, på et treningssenter, innen undervisning, eller i salg/rådgiving innen helsekost. Utdannelsen i ernæringsterapi vil også gi allerede etablerte terapeuter et utvidet tilbud i en eksisterende praksis. For å få godkjent utdannelsen i en terapeutorganisasjon, trenger man i tillegg kunnskaper om anatomi, fysiologi, patologi med mer tilsvarende minimum Grunnmedisin. Denne utdannelsen kan man ta før, samtidig, eller etter ernæringsterapi.

Læringsmetodikk

Utdannelsen gjennomføres med en kombinasjon av samlinger, forelesninger og gruppearbeid. I tillegg følger du et nettbasert undervisningsopplegg. Under studiet vil du gjennomføre forskjellige praksisøvelser: klinikktrening på skolen, observasjon av erfarne terapeuter og egne konsultasjoner med pasienter. Etter avsluttet eksamen vil du være godt rustet til å utføre sikre og effektive konsultasjoner på egenhånd. Denne praksisen må være godkjent for å få vitnemål.

I første semester gjennomfører studentene et kostholdsforsøk. Vi tror dette vil være med å gjøre utdannelsen enda mer levende, samt at du får større kunnskap om, og forståelse av, hva forskning går ut på. Vi legger stor vekt på evnen til å presentere fagstoff. Å holde foredrag er effektivt for å lære bort de viktigste sammenhenger mellom kosthold og helse. Derfor er presentasjoner og foredrag en viktig del av utdannelsen.

For kontakt eller mer informasjon om Ernæringsterapi 2 år, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Det er begrenset antall plasser og studieplassene tildeles fortløpende. Det er derfor viktig med en tidlig påmelding for å være sikker på studieplass. Ta kontakt via interesseskjemaet nedenfor, eller kontakt skolen.

Kostnader

Studieavgiften er kr 37 000,- pr. skoleår og betales for ett år om gangen. Studieavgiften inkluderer tilgang til nettskolen, alle samlingene og eksamen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ernæringsterapi 2 år.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole
Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole tilbyr utdanninger i blant annet ernæringsterapi, biopati og soneterapi, og retter seg mot deg som er opptatt av helse og kosthold!

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 og holder til i Tønsberg. Fra å begynne med cirka 20 studenter i oppstarten, har skolen i dag økt til over 400 studenter fra hele landet. De er i dag en av Norges største privatskoler innen helse og ernæring.

Utdanninger innen helse og ernæring

Hovedstudiene på Tunsberg Medisinske Skole er:

I tillegg tilbyr skolen blant annet forkurs i anatomi og fysiologi og kurs i klinikkdrift.

Hvem leder undervisningen på Tunsberg Medisinske Skole?

Skolens og styrets leder er rektor Truls Isaksen. Han er utdannet adjunkt med spesialisering innen biologi, og har lang erfaring fra undervisning i anatomi og fysiologi, patologi og psykologi.

Rektor Truls Isaksen har også med seg en dyktig stab, bestående av blant annet: Jens Veierstad (ernæringsterapeut), Dag Viljen Poleszynski (Dr. Philos. og forsker), Fride Aasen (biopat og akupunktør), Soneterapeut Terje Varpe, Dr. Paul Clayton (kosthold og ernæring) og Dr. Fedon Lindberg (ernæringsterapi). I tillegg benytter skolen seg av en lang rekke andre fagpersoner som bidrar med faglig innhold og veiledning.

Undervisningsmetoder på Tunsberg Medisinske Skole

Skolens studier foregår enten via nettundervisning, samlinger i klasserom eller en kombinasjon av disse. Siden skolens start har det blitt lagt stor vekt på nettbasert undervisning. Det er det mange grunner til, blant annet at man kan studere når og hvor man selv ønsker, man slipper utgifter til reise og opphold, man kan studere i sitt eget tempo og sist, men ikke minst, nettundervisning er miljøvennlig.

Noen fag fungerer imidlertid best med en lærer til stede. Derfor arrangeres det ofte frivillige eller obligatoriske samlinger i tillegg til undervisningen på nettet. Mange av studentene samarbeider også sammen rundt pensum og oppgaver.

Hva er nettundervisning?

I nettskolen foregår læringen og kommunikasjonen med lærer via internett. Du får tilgang til din egen passordbeskyttede nettskole, som vil fungere som ditt ”klasserom” i hele studietiden. Der vil du få tilgang til artikler, veiledning, kompendium, oppgaver, diskusjoner, repetisjoner, internettressurser, video og så videre.

Som nettstudent bestemmer man selv hvor og når man studerer og jobber slik det passer best for en selv. For at man skal klare å komme igjennom pensum i løpet av studietiden, følger man en fastsatt progresjon, med jevnlige obligatoriske innsendingsoppgaver. Denne tidsplanen er kun ment som en veiledning. 

Dersom det skulle bli behov, har man mulighet til å bruke lengre tid på hvert tema, og kan også utvide studietiden (mot et gebyr på 800,- for hvert semester). Det kan være begrensning i forhold til forlengelse ved studier hvor det er obligatoriske samlinger og/eller studier som gir studiepoeng.

Alle kurs og studium er delt inn i forskjellig antall tema (mellom 5 og 10). Som regel er den en skriftlig oppgave (rettes av veileder) og en quiz (rettes automatisk) til hvert tema.

Tunsberg Medisinske Skole benytter høyt kvalifiserte veiledere til sine studier, som leger, sykepleiere og annet fagpersonell. Lærere med forskjellig faglig bakgrunn bidrar til forskjellige synspunkter rundt et tema, og er også nyttig og positivt for et kreativt fagmiljø.

I studier som gir studiepoeng, er det krav til forkunnskaper (generell studiekompetanse eller realkompetanse).

Vis alle utdanninger fra Tunsberg Medisinske Skole

Kontaktinformasjon til Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole

Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg

Tlf: Hovedkontor: +47 33 61 10 90
www.tunmed.no

Studentene setter karakterer

Ernæringsterapeuten
(5)
Dette kan jeg virkelig anbefale! Spesielt dersom du er opptatt av å lære litt om andre teorier enn de offentlige, og hvordan ernæring kan bidra til bedre helse! Skolen har fantastiske lærere, lokaler og supert studentmiljø. Eksamen hadde vi i Spania!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ernæringsterapi 2 år:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Ernæringsterapi 2 år
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler