Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Støren
2 år
Fagskole
Oppstart: Høst (opptak hvert 2. år) - Støren
Ja

Kart og oppmåling

kart og oppmåling - gauldal fagskole

Kart og oppmåling ved Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

Gauldal fagskole tilbyr fagskoleutdanning i kart og oppmåling (geomatikk). Her blir det lagt hovedvekt på landmåling og GIS (Geografisk InformasjonsSystem). Kompetansen studiet fører til er det stor etterspørsel etter i arbeidslivet.
Studiet passer godt for de som ønsker et yrke med både ute- og inneaktiviteter.

Lokalisering

Gauldal fagskole ligger på Støren, ca fem mil sør for Trondheim og er samlokalisert med Gauldal videregående skole. Lokalene er nyoppusset og vi har gode uteområder hvor vi kan utføre landmålingsøvelser.

gauldal fagskole

Lang erfaring innen kart og oppmåling

Kart- og oppmålingslinjen ved Gauldal fagskole ble opprettet i 2009. Linjen er en fortsettelse av undervisningen innen samme fagfelt ved Gauldal videregående skole som pågikk fra 1984 til 2009. Fagmiljøet har derfor lang erfaring og vi får gode tilbakemeldinger fra tidligere elever/studenter.

 Arve har fått en spennende arbeidshverdag etter endt utdanning ved Gauldal fagskole. Les mer her!

Fleksibelt utdanningsopplegg

Utdanningen er i utgangspunktet to-årig og de fleste studentene gjennomfører i studiet i løpet av to år. Gauldal fagskole er imidlertid fleksible slik at studenter som har spesielle behov eller ønsker får mulighet til å gjennomføre utdanningen.

 Andreas kombinerer skiskyttergang med kart- og oppmålingslinja. Les mer her!

Hva blir det undervist i?

Gauldal fagskole underviser i fag som er nødvendige for å kunne gjøre en karriere innen Kart og oppmåling. Det er:

 • Norsk og engelsk
 • Matematikk og fysikk
 • Økonomi, ledelse og markedsføringsledelse
 • Landmåling
 • GIS
 • Rettslære

I tillegg blir studentene utplassert i relevante bedrifter en dag i uken i et semester. Studiet i Kart og oppmåling ved Gauldal fagskole blir avsluttet med et hovedprosjekt.
De fleste studentene gjennomfører hele studiet med hovedvekt på fagene landmåling, GIS og rettslære, men det er også muligheter for å ta bare deler av det. Noen studenter tar eksempelvis bare LØM-fagene (ledelse, økonomi og markedsføringsledelse).

Hvor jobber tidligere studenter i dag?

De fleste tidligere studentene jobber i dag i entreprenørfirmaer eller private oppmålingsfirmaer som stikningsingeniører/oppmålingsingeniører. En del jobber også i offentlig sektor. Noen driver med salg av landmålingsutstyr.

prosjektleder

Navn: Svenn-Andre Aakerli
Alder: 30
Studiested: Kart og oppmåling ved Gauldal Fagskole
Yrke: Prosjektleder hos COWI, Oslo

For kontakt eller mer informasjon om Kart og oppmåling, vennligst fyll inn en interessemelding.

Fleksibilitet i utdanningen er viktig for Gauldal fagskole

Utdanningen ved kart- og oppmålingslinjen ved Gauldal fagskole er i utgangspunktet toårig, men skolen er fleksibel ovenfor studenter med spesielle behov eller ønsker.

Gauldal fagskole har i dag studenter som satser hardt innen skisyting og derfor må bruke mye tid på trening. Vi har også studenter som er i jobb. Skolen gjør sitt beste for å legge det til rette slik at også disse skal kunne gjennomføre utdanningen.

Tilrettelegging for at du skal lære kart og oppmåling på best mulig måte kan skje på flere måter. Utdanningstiden kan bli utvidet til 3 eller 4 år. Det kan også legges tilrette for at studentene kan jobbe mer hjemmefra. Man kan naturligvis også kombinere disse alternativene. 

Arbeid etter endt utdanning

Gauldal fagskole har god kontakt med arbeidsmarkedet

Gauldal fagskole satser på å ha god kontakt med arbeidslivet. Representanter fra arbeidslivet vil besøke skolen og holde foredrag om utvalgte temaer. Studentene får også knyttet kontakter gjennom utplassering/praksis på relevante arbeidsplasser

Arbeid etter endt utdanning 

Arbeidsmarkedet er svært godt for tiden. De fleste studentene har jobb før de er ferdig med utdanningen. Jobber for entreprenører innen bygg og anlegg er populære. Det samme er jobber i Nordsjøen. Det finnes relevante jobber for alle, også i kommuner og andre offentlige etater. Høy etterspørsel etter de med kompetanse i Kart og oppmåling gir også gode lønnsbetingelser.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle grunnlaget for opptak til toårig teknisk fagskole er:

Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev

Minst 5 års praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i VG1 og VG2 i yrkesfaglige studieretninger

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

I tillegg er generell studiekompetanse et opptaksgrunnlag for studiet innen kart og oppmåling.

Studiefakta, Tittel m.m

2-årig fagskoleutdanning (120 studiepoeng)

Krav til PC

Minimumskrav

 • Prosessor: I3-7100U
 • Harddisk: 128 SSD
 • Minne: 4GB
 • Grafikkort: Intel HD graphics 620
 • Operativsystem: Windows 10 Home

Anbefalte krav

 • Prosessor: I5-6500 eller tilsvarende
 • Harddisk: 128-256 SSD
 • Minne: 8-12GB
 • Grafikkort:  Ingen spesielle krav, men bedre enn minimumskravet.
 • Gjerne dedikert skjermkort med noen GB minne
 • Operativsystem: Windows 10 (alle versjoner er OK)

MAC OS/Linux

Vi anbefaler at elever ikke benytter MAC eller Linux på studiet vårt da vi benytter programvare som ikke er optimalisert for denne typen operativsystem.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kart og oppmåling.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

gauldal fagskole - kart og oppmåling

Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal | utdanning i kart og oppmåling

Gauldal fagskole ble opprettet i 2008 og tok inn de første studentene høsten 2009. Skolen har et tilbud innen Kart og oppmålingeller Geomatikk som er den moderne betegnelsen på faget. Fra 1.8.2020 ble Gauldal fagskole en avdeling av Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF). 

Geomatikk er et samlebegrep for fag som kombinerer tradisjonelle kartfag med informasjonsteknologi, og tar for seg hele spennet fra innsamling av data til visualisering og anvendelse. Det arbeider med stedfestet (koordinatfestet) informasjon. Fagfeltet omfatter således fag som landmåling, kartografi, fotogrammetri og GIS. 

THYF avd. Gauldal er samlokalisert med Gauldal videregående skole og ligger på Støren, ca. fem mil langs E6 sør for Trondheim. Skolebussene har holdeplass ved parkeringsplassen til Gauldal skole- og kultursenter, og det er god kommunikasjon med både buss og tog.

Hva er en fagskole?

En fagskole er en høyere yrkesfaglig utdanning som tilbyr kortere, mer yrkesrettede utdanninger på nivå over videregående skole. 

Høyere yrkesfaglig utdanning gir kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Du kan ta 30, 60, 90 eller 120 studiepoeng. En del utdanninger er tilrettelagt som nettbaserte og/eller deltidstilbud slik at du kan kombinere studier med jobb. Du kan også velge å studere på fulltid. Etter fullført utdanning vil du få fagskolegrad eller høyere fagskolegrad

THYF avd. Gauldal

Studiested Gauldal ligger på Støren med et mangfold av aktiviteter for deg som student. Støren er mest kjent for laksefiske i Gaula, men har også masse annet å by på. Jaktmulighetene er gode, og avstanden til Trondheim er ikke lenger enn at du kan benytte deg av de tilbudene som finnes der.

På Støren finnes dessuten to små kjøpesenter, svømmehall, idrettshall, treningsstudio, kino, kultursal og aktiviteter som håndball, fotball, ski, korps. Støren har også egen idrettspark.

Fasiliteter ved THYF avd. Gauldal 

Vi holder til i nyoppussede lokaler i tilknytning til Gauldal Skole- og Kultursenter, og har svært moderne utstyr for linjefagene. Her finnes det blant annet kantine, kino, kultursal, idrettshall og svømmehall.

Studentkullet som var avgangsstudenter våren 2021. gauldal fagskole

Vis alle utdanninger fra Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

Kontaktinformasjon til Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Gauldal

Besøksadresse:
Basmoen 1
7290 Støren

Tlf: 74 17 40 00
Mobil 404 17 243
web.trondelagfylke.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kart og oppmåling:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Ansvar for Midt- og Nord-Norge i...

Arve Lien Haugum har studert Kart og oppmåling ved Gauldal Fagskole. Nå har han ansvar for Midt- og Nord-Norge i BLINKEN AS. 

Les mer
Kombinerer skiskyttersatsing med...

Andreas Dahlø Wærnes (28) kombinerer skiskyttersatsing med skolegang på Gauldal fagskole – kart og oppmålingslinja. 

Les mer
Anbefaler kart- og oppmålingslinja

Line Folstad (27) anbefaler kart- og oppmålingslinja for de som er glad i varierte arbeidsoppgaver, kan være både ute og inne, arbeider selvstendig og liker utfordringer.

Les mer
Avdelingsleder, Skanska Survey T...

Ole Jostein Lefstad har, som veldig mange geomatikere i Skanska Norge, bakgrunn fra kart og oppmålingslinjen på Gauldal videregående skole og Gauldal Tekniske Fagskole.

Les mer