Vis studentum.no som: Mobil

Nettverksadministrator – nettstudium

Treider Fagskoler
Sammendrag
Heltid/deltid
Normert studietid: 4 semestre (du kan søke om 6 eller 12 måneders forlengelse)
Fagskole
Ja

Nettverksadministrator – nettstudium

nettverksadministrator - nettstudium

Nettverksadministrator

Nettverksadministrator er et praktisk rettet utdanning som er utviklet og basert på faglitteratur og sertifiseringspensum fra markedsledere som Microsoft, CompTIA og Cisco. Dette sikrer faglig kvalitet og et faginnhold som vil lære deg å takle komplekse utfordringer i arbeidslivet. Vi holder oss alltid oppdatert og benytter programvare og løsninger som er relevante for IT-bransjen i dag. 

Studiet har en naturlig framdrift der vi starter med en generell innføring i kommunikasjon i datanettverk. Du lærer tidlig å konfigurere virtuelle maskiner. Dette gjør det mulig å jobbe med de samme problemstillingene på skolens pcer så vel som på hjemmepcen.

Du skal videre lære nettverksteknologi gjennom installasjon, konfigurasjon, drifting og support av Windows og Linux-baserte nettverk, samt oppsett av brannmur og implementasjon av relevante sikkerhetsløsninger. Du vil også jobbe med problemløsing knyttet til blandede nettverksmiljøer. Problemstillinger rundt Linux-integrasjon og Cisco-nettverkskomponenter er relevante elementer av utdanningen.

Emner i studiet

  • Windows 10
  • Cisco CCNA
  • Windows Server 2016
  • Windows Security
  • Linux+
  • Security+

Jobbmuligheter

Typiske arbeidsområder for en Nettverksadministrator er installasjon og drift av servere, samhandling mellom servere og arbeidsstasjoner (PC'ene som brukes av de ansatte i et firma) og andre nettverkskomponenter, som trådløse tilgangspunkter, routere, switcher og skrivere, samt konfigurasjon av sikkerhetskopi og gjenoppretting av denne. I tillegg kommer oppdatering og vedlikehold av arbeidsstasjoner og serverpark samt planlegging for framtidig ekspansjon og dokumentasjon, alltid med fokus på proaktivitet og driftssikkerhet.

Gjennom utdanningen forbereder vi deg til alle disse arbeidsoppgavene i praksis, slik at du skal kunne gå rett ut i jobb og være en verdifull ressurs i det offentlige eller private næringsliv.

Behovet for denne kompetansen er stor og jobbmulighetene er derfor meget bra etter endt utdanning.

For mange firma er sertifisering viktig. Dette fordi det gir lavere pris på lisenser fra f. eks Microsoft. Så lenge bedriften har disse resurssene internt, slipper de å benytte Microsoft support til dette.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Treider Fagskoler dersom du er i tvil om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning.

Det er krav om at du har bestått alle obligatoriske innleveringer og eksamen (case) for å motta vitnemål. Karakterskalaen går fra A, som er beste karakter, til F, som er stryk.

Kostnader

Kr 71.500,- inklusiv opptaksgebyr og eksamensavgifter. Lærebøker kommer i tillegg.

Nettutdanningen Nettverksadministrator er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Nettverksadministrator – nettstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Treider Fagskoler

Treider Fagskoler

Treider Fagskoler 

Hos Treider får du korte, praktiske utdanninger som gjør deg kvalifisert til å gå rett ut i jobb etter fullført utdanning. Vi mener at praktisk arbeid med fagstoffet og personlig oppfølging er en avgjørende faktor for å lykkes med studiene og oppnå gode resultater. Derfor blir alle våre studenter fulgt opp av sine faglærere hele veien.

I klasserommet møter du flinke lærere som har mange års yrkeserfaring fra fagområdet sitt. Vår klasseromsundervisning bidrar til et positivt læringsmiljø der du kan diskutere og samarbeide med studenter med samme interesser og mål som deg. Vi har tette bånd til næringslivet og våre lærere har mange års erfaring fra sine fagområder. Hele 4 av 5 av våre studenter er i jobb innen 6 måneder etter fullført utdanning.

Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Dagtid – et halvt år (fulltid)
  • Dagtid – ett år (fulltid)
  • Kveldstid – ett år (deltid, undervisning to kvelder per uke)
  • Nettstudier

Oppstart

Alle våre utdanninger som går over et halvt år på dagtid eller ett år på kveldstid har oppstart to ganger årlig (vår og høst). Alle våre ettårige utdanninger har oppstart en gang årlig (høst).

Treider Fagskoler tilbyr de beste fagskoleutdanningene som finnes i Norge. Treider Fagskoler tilbyr i dag 15 ulike utdanningsløp, fordelt på syv studiekategorier, som gir en kort vei til arbeidslivet. Vårt hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens studietilbud, slik at de tilfredsstiller arbeidslivets krav. Det er også dette som ligger i begrepet praktisk utdanning.

Vis alle utdanninger fra Treider Fagskoler

Kontaktinformasjon til Treider Fagskoler

Treider Fagskoler

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Nettverksadministrator – nettstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!