Vis studentum.no som: Mobil

Mediedesign

Treider Design
Sammendrag
Utdanningsinstitutt: Treider Design
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak frem til skolestart
Type utdanning: Fagskole
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Oppstart: August - Oslo
Gå videre til: Skolens hjemmeside

Mediedesign

fagskoleutdanning i mediedesign

Fagskoleutdanning i Mediedesign

Mediedesign er en tidsriktig utdanning med fokus på design og praktisk kunnskap. Du lærer kunsten å kombinere det kreative med det praktiske og digitale. Ditt fremtidige arbeide vil dreie seg om visuell kommunikasjon, illustrajoner, foto, film og grafisk design samt innholdsproduksjon for alle typer media.

Du vil studere i et kreativt, profesjonelt og dynamisk miljø og lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse. Mye av arbeidsprosessen handler om idéutvikling og kreativ tenking.

Som mediedesigner har du kompetanse innen informasjonsarbeid, reklame og markedskommunikasjon, medierådgivning, illustrasjon, grafisk design, samt produksjon for film, TV og nettbaserte tjenester. En designer må i dag forholde seg til lyd og bilder i bevegelse i like stor grad som man tidligere gjorde til tekst og bilde. Du må kunne kommunisere med oppdragsgivere og velge riktig medium og verktøy.

Gjennom utdanningen får jobber du med den avanserte programvarepakken Adobe Creative Cloud på din egen tildelte iMac. I tillegg vil du få arbeide med et spekter av tilleggsprogramvare for web, apps og typografi som WordPress, Typetool og Scanfont. Du vil lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse.

Mediedesign og design i nye medier er et fagområde som har stor samtidsaktualitet. Design i nye medier har som mål å dekke nye områder i det digitale mediefeltet. Sosiale medier, nettbrett, mobile medier og 3D innen design og annen ny digitalbasert teknologi er områder som dekker holdninger og kunnskaper i det nye mediesamfunnet.

Du får kunnskap om bruk av informasjonsteknologi innenfor mediefeltet og ferdigheter i bruk av aktuelle programvarer innenfor fagområdet. 

Emner i studiet

 • Grafisk design
 • Skjermbasert design
 • Form og verktøy
 • Levende bilder
 • Medier og kommunikasjon

Mediedesig Treider Design

Jobbmuligheter

Treider Design har tett kontakt med næringslivet, og hvert år jobber studenter med reelle prosjekter for eksterne kunder. Dette gir deg nyttig læring og erfaring. Den praktiske erfaringen kan også bidra til å skaffe deg gode kontakter for fremtiden. Du får din egen arbeidsstasjon (iMac) på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portfolio helt frem til skoleårets slutt. Etter endt utdanning er portfolioen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen.

Med en utdannelse fra MEDIEDESIGN står du godt rustet til å delta i utformingen av bransjer som er i stadig utvikling. I løpet av studiet tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. 

Mediedesign har etablert seg som et nytt og spennende fagområde. Sammensmeltingen av den klassiske disiplinen grafisk design og vår nyere tids multimedia- og webdesign har gitt oss begrepet mediedesign som en ny disiplin. Mediedesigneren må kunne beherske et spekter av høyst varierte verktøy. Behovet for allsidige og praktisk orienterte designere øker.

Enten du finner drømmejobben i et reklamebyrå eller i et designstudio eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Typiske arbeidssteder er:

 • Reklame-, design- og mediebyråer
 • Grafisk design- og spillbransjen
 • Forlag, aviser og grafisk bransje
 • Film- og TV-bransjen
 • Innen informasjonsvirksomhet i privat og offentlig sektor

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
Mediedesign tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Treider Design, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

 • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
 • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
 • Eksamensavgift er inkludert
 • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mediedesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Treider Design

Treider Design

FAGSKOLEUTDANNINGER I DESIGN

TREIDER DESIGN tilbyr flere unike og fremtidsrettete studier innen design. Dersom du velger å ta en ettårig fagskoleutdanning innen design vil du få kunnskaper som kvalifiserer til jobb innen Mediedesign, 3D Design og Animasjon,Interiør og Retail Design. Det vektlegges mye arbeid med relevante verktøy og digitale ressurser fremfor forelesninger og lesesal. Profesjonelle fagpersoner er tilgjengelige og jobber sammen med deg i klasserommene.

DESIGN THINKING

Det har skjedd mye innenfor design i Norge de siste 10 år. De fleste bedrifter har blitt mer bevisste på viktigheten av god design. Det blir brukt på en helt annen måte i dag enn tidligere. Nye begreper som DESIGN THINKING innen industrien fører til stor oppblomstring i den norske designbransjen. Verdiskapingen og sysselsettingen innenfor de kreative næringene er følgelig nå blant de bransjer som øker mest.

INNOVATIV OG NYTENKENDE

På TREIDER DESIGN er vi innovative og nytenkende. Vi holder oss oppdatert og følger med i utviklingen. Skolen har i dag unike og fremtidsrettede studier innenfor høyst aktuelle bransjer. Begreper som visuell kommunikasjon har blitt utvidet til å omfatte VR, AR, MR og 360 til bruk i arkitektur og utstillingsdesign, spill og interiør, undervisning, web, styling m.m. Motion Capture og 3D-printing benyttes innen de fleste utdanningene på TREIDER DESIGN.
GRID THINKING benyttes i alle sammenheng. Dette skaper stolthet og modighet hos studenter og ansatte, noe som styrker vår posisjon blant de beste designskolene.

ETABLERT 1990

TREIDER DESIGN har en lang og positiv historikk å se tilbake på. Skolen er en direkte viderføring av Idefagskolen som siden oppstarten i 1990 har utdannet over 3000 studenter. Mange av disse har startet en spennende yrkeskarriere innen blant annet media, design og kommunikasjon. De senere år har flere studenter fra høyskoler og universiteter søkt til Idefagskolen for å få en yrkesfaglig kompetanse.

Treider Design Collage

PORTFOLIO

Med en utdannelse fra TREIDER DESIGN står du godt rustet til å delta i utformingen av bransjer som er i stadig utvikling. I løpet av studiet tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av en PORTFOLIO som samler arbeidene dine. Etter endt utdanning er portfolioen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen.

JOBB

Aktuelle områder å søke jobb er innenfor utstillingsdesign, Retail Design, Interiør, innholdsproduksjon for alle typer medier, produktutvikling, Film, journalistikk og PR samt styling innenfor ulike arenaer. Alle utdannelsene ved TREIDER DESIGN går over ett år og gir 60 fagskolepoeng.

SØKNAD

Skolen praktiserer rullerende opptak. Det taes inn studenter så lenge det er ledige studieplasser dersom søker er kvalifisert for opptak. På skolen er det klasseromsundervisning med fokus på et tilrettelagt læringsmiljø og personlig oppfølging og utvikling. Veiledning og tett kontakt mellom student og lærer er et kjennetegn for skolen.

WEB 

TREIDER DESIGN sin eksterne møteplass er på treiderblogg.no. Her finner du studentenes og lærernes blogger. Ikke minst kan du se på nivået på studentarbeidene.
Du finner informasjon om TREIDER DESIGN og utdanningene på treider.no.
Ressurser og bransjeinfo finner du på tredesign.com.

Vis alle utdanninger fra Treider Design

Kontaktinformasjon til Treider Design

Treider Design

Idefagskolen as
Nedre Vollgt. 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mediedesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!