Vis studentum.no som: Mobil

Interiør

Treider Design
Sammendrag
Utdanningsinstitutt: Treider Design
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Type utdanning: Fagskole
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Omtale: (1 omtaler)
Gå videre til: Skolens hjemmeside

Interiør

fagskoleutdanning i interiør

Drømmer du om å jobbe med interiør?

Fagskoleutdanningen Interiør handler om interiørdesign i private og offentlige rom. Utdanningen gir en teoretisk og praktisk plattform til din tilnærming til arbeidsslivet. Lærer har nær kontakt med studentene, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen.

Treider Fagskoler Design har også fokus på at du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeidsegenskaper. Summen av dette er det som skaper gode resultater. Skolen har nær kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift.

Emner i studiet

  • Teknikker
  • Mennesker og samfunn
  • Interiør
  • Konseptutvikling
  • Event / utstilling
  • Relevant programvare

I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I første halvdel av 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker innenfor emnet Interiørdesign. Videre arbeider du med oppgavebaserte prosjekter. Første halvdel av 2. semester er viet studier for å lete etter behov og resultater av interiørbaserte virkemidler hos forskjellige målgrupper. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på et aktivt samarbeid mellom deg som student og skolens lærere.

Jobbmuligheter

Arkitekter og interiørarkitekter trenger dyktige personer med tanker, ideer, forslag og inspirasjon, og som er i stand til å visualisere ved hjelp av profesjonelle presentasjonsteknikker.

Etter fullført utdanning kan du jobbe som interiørkonsulent, interiørstylist, interiørdesigner eller boligstylist, alternativt med innredning i en kjede som f.eks. IKEA. Du kan jobbe hos leverandører av kjøkken, baderom eller kontormøbler, på arkitektkontor, hos husleverandør eller i byggefirma. Interessen for interiør og design vokser stadig, og bransjen har behov for ansatte med fagkunnskap om innredning, trender, farger og tekstiler.

De beste læringseksemplene er konkrete prosjekter der næringsliv og offentlig virksomhet er kundene. Som student lærer du arbeidsprosessen fra idé til ferdig produkt. Slik blir du trygg på å mestre produksjonsprosessene når du starter i jobb.

Det nære samarbeidet mellom skolen og næringslivet gjør oss i stand til å fange opp tendenser og utviklingsområder i bransjen. Så snart noe nytt rører seg, omsetter vi det til praktiske ferdigheter som du kan bringe med deg videre. For å gjennomføre studiet kreves det modenhet og selvstendighet, og det forventes høy studieaktivitet og engasjert deltakelse gjennom hele studietiden.

Vi fokuserer på at du skal utvikle deg som individ, samtidig som du skal mestre stor grad av samarbeid. Noen av prosjektene løser vi «in house», men ofte søker vi ut og har den virkelige verden som øvingsarena.

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
Interiør tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning.

Obligatorisk opptaksprøve gjelder for alle søkere. Den skal sendes inn, eventuelt leveres inn sammen med søknaden. Opptaksprøven blir vurdert av opptakskomiteen og er en del av en helhetlig vurdering for opptak.

Klikk her for å laste ned opptaksprøven til Interiør.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert
  • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiør.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Treider Design

Treider Design

FAGSKOLEUTDANNINGER I DESIGN

TREIDER DESIGN tilbyr flere unike og fremtidsrettete studier innen design. Dersom du velger å ta en ettårig fagskoleutdanning innen design vil du få kunnskaper som kvalifiserer til jobb innen Mediedesign, 3D Design og Animasjon,Interiør og Retail Design. Det vektlegges mye arbeid med relevante verktøy og digitale ressurser fremfor forelesninger og lesesal. Profesjonelle fagpersoner er tilgjengelige og jobber sammen med deg i klasserommene.

DESIGN THINKING

Det har skjedd mye innenfor design i Norge de siste 10 år. De fleste bedrifter har blitt mer bevisste på viktigheten av god design. Det blir brukt på en helt annen måte i dag enn tidligere. Nye begreper som DESIGN THINKING innen industrien fører til stor oppblomstring i den norske designbransjen. Verdiskapingen og sysselsettingen innenfor de kreative næringene er følgelig nå blant de bransjer som øker mest.

INNOVATIV OG NYTENKENDE

På TREIDER DESIGN er vi innovative og nytenkende. Vi holder oss oppdatert og følger med i utviklingen. Skolen har i dag unike og fremtidsrettede studier innenfor høyst aktuelle bransjer. Begreper som visuell kommunikasjon har blitt utvidet til å omfatte VR, AR, MR og 360 til bruk i arkitektur og utstillingsdesign, spill og interiør, undervisning, web, styling m.m. Motion Capture og 3D-printing benyttes innen de fleste utdanningene på TREIDER DESIGN.
GRID THINKING benyttes i alle sammenheng. Dette skaper stolthet og modighet hos studenter og ansatte, noe som styrker vår posisjon blant de beste designskolene.

ETABLERT 1990

TREIDER DESIGN har en lang og positiv historikk å se tilbake på. Skolen er en direkte viderføring av Idefagskolen som siden oppstarten i 1990 har utdannet over 3000 studenter. Mange av disse har startet en spennende yrkeskarriere innen blant annet media, design og kommunikasjon. De senere år har flere studenter fra høyskoler og universiteter søkt til Idefagskolen for å få en yrkesfaglig kompetanse.

Treider Design Collage

PORTFOLIO

Med en utdannelse fra TREIDER DESIGN står du godt rustet til å delta i utformingen av bransjer som er i stadig utvikling. I løpet av studiet tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av en PORTFOLIO som samler arbeidene dine. Etter endt utdanning er portfolioen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen.

JOBB

Aktuelle områder å søke jobb er innenfor utstillingsdesign, Retail Design, Interiør, innholdsproduksjon for alle typer medier, produktutvikling, Film, journalistikk og PR samt styling innenfor ulike arenaer. Alle utdannelsene ved TREIDER DESIGN går over ett år og gir 60 fagskolepoeng.

SØKNAD

Skolen praktiserer rullerende opptak. Det taes inn studenter så lenge det er ledige studieplasser dersom søker er kvalifisert for opptak. På skolen er det klasseromsundervisning med fokus på et tilrettelagt læringsmiljø og personlig oppfølging og utvikling. Veiledning og tett kontakt mellom student og lærer er et kjennetegn for skolen.

WEB 

TREIDER DESIGN sin eksterne møteplass er på treiderblogg.no. Her finner du studentenes og lærernes blogger. Ikke minst kan du se på nivået på studentarbeidene.
Du finner informasjon om TREIDER DESIGN og utdanningene på treider.no.
Ressurser og bransjeinfo finner du på tredesign.com.

Vis alle utdanninger fra Treider Design

Kontaktinformasjon til Treider Design

Treider Design

Idefagskolen as
Nedre Vollgt. 8
0158 Oslo

Studiested

Studentene setter karakterer

Eva S   |   23.09.2009
Et veldig bra år og gjeng. Lærerene var kjempedyktige. Anbefales : )
          (4)
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiør:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Interiør
Vurdering
          (4,0)
Basert på 1 omtaler