Vis studentum.no som: Mobil

3D Design

Treider Design
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Utdanningsinstitutt: Treider Design
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: 28.08.2018 - Oslo

3D Design

fagskoleutdanning i 3d design

Fagskoleutdanning i 3D-design

Med stadig ny teknologi som 3D-printing og Virtual Reality er 3D-design og animasjon et fremtidsrettet og spennende fagområde. Studiet lærer deg hvordan man lager 3D-modeller og grafikk til animasjonsfilmer, reklame, dataspill, visualisering, visuelle effekter i spillefilm, 3D-printing og Virtual Reality. I nær fremtid kommer det til å bli et stort behov for mennesker som behersker disse teknologiene.

Gjennom utdanningen jobber vi med de spennende og omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden. Du vil møte og bli kjent med nyttige kontakter i 3D-bransjen i Norge og møter andre studenter som brenner for det samme som deg. Du får dybdekunnskap i emner som modellering, digital skulptering, teksturering, lyssetting og rendering.

Du kommer også innom emner som visuelle effekter for film, 3d-printing, Virtual Reality, rigging og animasjon. Du lærer å planlegge, utvikle og produsere ulike former for 3D-produkter. 3D som uttrykksform er en kunstnerisk uttrykksform som også krever kunnskap om form, farge og grunnleggende designprinsipper. Etter hvert vil også den gode historien bli viktig.

Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.

Emner i studiet

  • Modellering og skulpturering
  • Animasjon
  • Teksturering, lyssetting og rendering
  • Visuelle effekter
  • Fordypningsoppgave
  • Virtual Reality
  • 3D printer

Jobbmuligheter

3D-design er et sterkt voksende fagområde innen media og kommunikasjon. Enten du finner drømmejobben i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at kompetansen er etterspurt. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden. Typisk kan du få jobb i film- og TV-bransjen, som spilldesigner eller i design- og reklamebyråer.

Tidligere studenter ved 3D-design og 3D-animasjon jobber blant annet hos anerkjente firmaer som Storm Studios, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville og har deltatt i produksjoner som Redningsskøyta Elias, Age of Conan, Pelle Politibil, Trolljegeren, Kon-Tiki og Bølgen.

I løpet av året gjestes vi av foredragsholdere fra Norges mest anerkjente 3D-studioer. Du får din egen arbeidsstasjon på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portefølje helt frem til skoleårets slutt.

3D-grafikk blir brukt på stadig flere felt innen både underholdning og industriell virksomhet. I dag brukes 3D-grafikk i blant annet musikkvideoer, webdesign, dataspill, reklame-, animasjons- og spillefilmer. 3D brukes også i stor grad innen industri og forskning for å presentere vitenskapelige prosjekter.

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
3D-design tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Treider Fagskoler Design, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D Design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Treider Design

Idefagskolen

Treider Fagskoler Design 

Ønsker du en praktisk, solid og direkte jobbrelevant utdanning? Vil du komme raskt ut i arbeidsmarkedet eller i ny jobb? Da kan Treider Fagskoler Design være riktig valg for deg!

Treider Fagskoler Design (tidligere Idefagskolen) har en lang og positiv historikk og se tilbake på. Siden oppstarten i 1990, har skolen utdannet over 3000 studenter. Mange av disse har startet en spennende yrkeskarriere innen blant annet media, design og kommunikasjon. De senere år har flere og flere studenter fra høyskoler og universiteter søkt til Idefagskolen for å få en yrkesfaglig kompetanse.

Treider Fagskoler Design er en kreativ avdeling i Treider Fagskoler i Oslo. Skolen tilbyr utdanning innen fagene 3D design, 3D animasjon, Mediedesign, Interiør og Retail Design. Skolene deler lokaler med Treider Fagskoler, fotoskolen Bilder Nordic og moteskolen School of Fashion Industry.

Korte og praktiske utdanninger

Alle utdannelsene ved Treider Fagskoler Design går over ett år og gir 60 fagskolepoeng. Skolen har en praktisk tilnærming til fagene, hvor verktøyjobbing prioriteres foran forelesninger og lesesal. Høyt profesjonelle fagpersoner er tilgjengelige og jobber sammen med deg som student.

Veiledning og tett kontakt mellom student og lærer er et kjennetegn for skolen. Problembasert læring, refleksjon og kreative prosesser mellom student, lærer og studentene imellom er et annet kjennetegn.

Prosjektarbeid – en smak på yrkeslivet

På Treider Fagskoler Design legges det stor vekt på prosjektarbeid. De beste læringseksemplene er konkrete prosjekter der næringsliv og offentlig virksomhet er kundene. Som student lærer du arbeidsprosessen fra idé til ferdig produkt. På denne måten blir du tryggere på produksjonsprosessene.

Tverrfaglig kompetanse innen ulike medieområder

Treider Fagskoler Design har kompetanse innen de fleste medieområdene. Dette kommer ofte til uttrykk i prosjektarbeid der den tverrfaglige kompetansen nyttiggjøres. Som student får du dermed innsikt i fagområder utover ditt eget.

Vis alle utdanninger fra Treider Design

Kontaktinformasjon til Treider Design

Treider Design

Idefagskolen as
Nedre Vollgt. 8
0158 Oslo

Studiested