Vis studentum.no som: Mobil

3D Animasjon

Treider Design
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Utdanningsinstitutt: Treider Design
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: 28.08.2018 - Oslo

3D Animasjon

fagskoleutdanning i 3d animasjon

Fagskoleutdanning i 3D-animasjon

Utdanningen 3D-animasjon fokuserer spesielt på produksjon av animasjonsfilm og spesialeffekter til film. Du får du blant annet opplæring i de omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden. I disse programmene lærer du alle leddene som skal til for å lage 3D-grafikk til en 3D-animasjonsfilm.

Videre vil du, i tillegg til å jobbe videre med emnene modellering, teksturering, lyssetting og rendering, gå dypere inn på rigging og animasjon og få en innføring i grunnleggende animasjonsprinsipper, dramaturgi og fortellerteknikk. Du vil også få jobbe med avanserte teknikker for å lage visuelle effekter i programmet The Foundry Nuke.

3D-animasjon blir brukt på stadig flere felt innen underholdning og industriell virksomhet. Du finner animasjoner i alt fra animasjons- og reklamefilmer, musikkvideoer og TV-produksjoner til dataspill, virtual reality-opplevelser og opplærings- og informasjonsfilmer.

Det blir undervist i flere av emnene sammen med studiet 3D-design. Det gir gode muligheter for samarbeid på tvers av studiene og sikrer et solid spekter av kunnskap i faget. Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.

Emner i studiet

  • Animasjon
  • Karakterrigging
  • Karakteranimasjon
  • Visuelle effekter og etterarbeid
  • Animasjonsproduksjon

Jobbmuligheter

3D-animasjon blir brukt på stadig flere felt innen underholdning og industriell virksomhet. I dag benyttes 3D-animasjon i spillefilmer, kortfilmer, musikkvideoer, reklamefilmer, TV-produksjoner, spillproduksjon, opplærings- og informasjonsfilmer, samt webdesign. Det benyttes også i stor grad innenfor industri og forskning for å illustrere og presentere prosjekter eller produkter.

En fremtidig arbeidsplass kan typisk være i et produksjonsselskap, TV-selskap, filmselskap, i underholdningsbransjen, spillstudio, reklame- og designbyrå eller i et industriselskap. Andre muligheter kan være å jobbe som frilanser eller å starte eget selskap som spesialiserer seg på 3D-animasjon. Det er et utstrakt behov for dyktige animatører.

Med 3D-animasjon kan du også bli VFX-artist. Det betyr at du jobber med visuelle effekter. Det er et fagfelt som kan omfatte alt fra å gjøre subtile justeringer i bildet, f.eks. fjerne uønskede elementer, til mer omfattende oppgaver som å kombinere og integrere datagenererte karakterer inn i vanlig film.

Enten du finner drømmejobben i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter ved 3D-animasjon jobber nå blant annet hos anerkjente firmaer som Filmkameratene, Storm Studios, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville og har deltatt i produksjoner som Free Jimmy, Redningsskøyta Elias, Age of Conan, Kurt blir grusom, Max Manus, Pelle Politibil, Trolljegeren, Kon-Tiki og Bølgen.

Treider Fagskoler Design har også tidligere studenter i utlandet som har jobbet på produksjoner som Harry Potter, De tre musketerer, Total Recall, Gravity, The Great Gatsby og Kingsman.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Kontakt Treider Fagskoler Design, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
3D-animasjon tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert
  • Lærebøker kommer i tillegg

Utdanningen er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D Animasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Treider Design

Idefagskolen

Treider Fagskoler Design 

Ønsker du en praktisk, solid og direkte jobbrelevant utdanning? Vil du komme raskt ut i arbeidsmarkedet eller i ny jobb? Da kan Treider Fagskoler Design være riktig valg for deg!

Treider Fagskoler Design (tidligere Idefagskolen) har en lang og positiv historikk og se tilbake på. Siden oppstarten i 1990, har skolen utdannet over 3000 studenter. Mange av disse har startet en spennende yrkeskarriere innen blant annet media, design og kommunikasjon. De senere år har flere og flere studenter fra høyskoler og universiteter søkt til Idefagskolen for å få en yrkesfaglig kompetanse.

Treider Fagskoler Design er en kreativ avdeling i Treider Fagskoler i Oslo. Skolen tilbyr utdanning innen fagene 3D design, 3D animasjon, Mediedesign, Interiør og Retail Design. Skolene deler lokaler med Treider Fagskoler, fotoskolen Bilder Nordic og moteskolen School of Fashion Industry.

Korte og praktiske utdanninger

Alle utdannelsene ved Treider Fagskoler Design går over ett år og gir 60 fagskolepoeng. Skolen har en praktisk tilnærming til fagene, hvor verktøyjobbing prioriteres foran forelesninger og lesesal. Høyt profesjonelle fagpersoner er tilgjengelige og jobber sammen med deg som student.

Veiledning og tett kontakt mellom student og lærer er et kjennetegn for skolen. Problembasert læring, refleksjon og kreative prosesser mellom student, lærer og studentene imellom er et annet kjennetegn.

Prosjektarbeid – en smak på yrkeslivet

På Treider Fagskoler Design legges det stor vekt på prosjektarbeid. De beste læringseksemplene er konkrete prosjekter der næringsliv og offentlig virksomhet er kundene. Som student lærer du arbeidsprosessen fra idé til ferdig produkt. På denne måten blir du tryggere på produksjonsprosessene.

Tverrfaglig kompetanse innen ulike medieområder

Treider Fagskoler Design har kompetanse innen de fleste medieområdene. Dette kommer ofte til uttrykk i prosjektarbeid der den tverrfaglige kompetansen nyttiggjøres. Som student får du dermed innsikt i fagområder utover ditt eget.

Vis alle utdanninger fra Treider Design

Kontaktinformasjon til Treider Design

Treider Design


Idefagskolen as
Nedre Vollgt. 8
0158 Oslo

Tlf: 33 38 25 80

www.treider.no

Kontakt Treider Design

Studiested