Bachelor

Ulike studiemuligheter - University of Melbourne

Varighet
1-5 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Kontakt SONOR Se detaljer
Varighet
1-5 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Kontakt SONOR Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

University of Melbourne (UMB)

Ta din drømmeutdanning ved University of Melbourne!

“Dream Large” er University of Melbournes slagord. Universitetet åpnet dørene for første gang i 1855, og campus er kjent for å være en levende studentby med over 69 000 studenter fra hele verden. Rangeringsmessig er University of Melbourne nr. 1 i Australia.

University of Melbourne er medlem av Group of Eight. Dette er en samling av Australias åtte høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjoner. På verdensbasis ligger universitetet som nummer 32 i følge Times Higher World University Rankings 2017-2018.

Studietilbud ved University of Melbourne

På bachelornivå følger University of Melbourne en modell inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys brede bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger. Innenfor hver av disse vil man igjen kunne velge mellom en mengde ulike spesialiseringer eller ”majors.” På mastergradsnivå har University of Melbourne et svært bredt tilbud med ulike grader innen alt fra business og juss til kunst, samfunnsvitenskap og ingeniørfag.

Ved siden av studiene vil du heller ikke gå tom for ting å gjøre. Her finner du nemlig over 150 studentforeninger og flere ulike sportsklubber. Velger du University of Melbourne går du med andre ord en spennende og aktiv studietid i møte!

Å studere i Melbourne, Australia

University of Melbourne ligger sentralt nord i byen Melbourne, som for syv år på rad ble kåret til «The Most Liveable City in the World». I 2018 kom de på andreplass, kun slått av Wien. Det tar korte fem minutter å gå fra campus til bykjernen, og rundt selve campus finnes det utallige «suburbs» med spennende gater, cafèer og restauranter man kan besøke. Melbourne ligger sørøst i delstaten Victoria og er med sine 5 millioner innbyggere Australias nest største by etter Sydney.

Staten Victoria som helhet har også mye å by på av severdigheter, og de fleste ligger også innen rimelig kjøreavstand fra Melbourne. For eksempel har Victoria noen av de vakreste nasjonalparkene i landet. Fra Melbourne er det også mulig å ta en dagstur nedover ”The Great Ocean Road,” som er en av de mest imponerende og naturskjønne kyststrekningene i verden.

Semester eller årsstudier ved University of Melbourne?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Melbourne? Det kan SONOR tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning, kan SONOR gi deg hjelpen du trenger. Ta kontakt med SONOR for mer informasjon om semesterstudier.

Fem gode grunner til å velge University of Melbourne

  1. Universitetet er Australias aller høyest rangerte forskningsinstitusjon
  2. Du vil studere midt i et multikulturelt samlingspunkt
  3. Du har bortimot 100 spesialiseringer å velge mellom, og du vil få hjelp til å skreddersy og gjøre din grad unik
  4. Universitetet har over 150 tilgjengelige studentforeninger og 40 sportsklubber
  5. Du har mulighet til lære deg å sette pris på Melbournes ”nasjonalsport;” australsk fotball!
For kontakt eller mer informasjon om Ulike studiemuligheter - University of Melbourne, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Krever fra 4.3 og oppover i rent karaktersnitt.

Kontakt SONOR for mer informasjon om opptak.

Kostnader

Fra 26,784 AUD

University of Melbourne er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter med opptak til en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Singapore og en rekke institusjoner med fokus på helsefag rundt om i EU.

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra Lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

Ved våre kontorer i Oslo og Trondheim treffer vi daglig norske studenter som vi gjennom samtale og veiledning hjelper med å realisere sine studiedrømmer. Ved våre kontorer finner du dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge dine videre muligheter. Sammen finner vi alternativer som passer for deg og dine framtidsvisjoner.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve blant annet:

  • Hvordan det er å leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter.
  • Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger.
  • At å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere.
  • Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ulike studiemuligheter - University of Melbourne.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.