Vis studentum.no som: Mobil

Tannlegestudier i Riga

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
Heltid
5 år
Master, 2 år
Ja

Tannlegestudier i Riga

tannlegestudier i latvia

Tannlegestudier i Riga

Studiet gir tannlegeutdanning (D.D.S.grad). Studiet er godkjent for lån og stipend etter gjeldende regler i Statens Lånekasse. Det er tradisjonell pedagogikk med hovedvekt på teori det første året. Fra og med andre studieår gjør man gradvis mer og mer bruk av problembasert læringsmodell. Det undervises i små grupper, med 5 studenter pr. professor. Tannklinikken har investert mye i utstyr de siste årene og framstår i dag som en topp moderne klinikk.

Faglig sett er det mulig å søke seg over til andre studiesteder i Norge eller andre land, men i praksis kan det i forhold til Norge by på problemer, siden dette forutsetter at det er ledige studieplasser.

Å studere i riga

Riga Stradins University, Faculty of Dentistry, ligger i Riga som er Latvias hovedstad med om lag 750 000 innbyggere.

Riga ligger ved Østersjøkysten og har en av Europas vakreste ”gamlebyer”. Riga har nå daglige flyavganger direkte til Oslo, samt flere ganger i uken fra Bergen og Trondheim.

Universitetet har over 3 000 studenter. Utenlandsavdelingen (English Programme) tar vanligvis opp ca. 50 studenter pr. år på tannlegestudiet. I dag er det ca. 10 norske og 15 svenske tannlegestudenter ved universitetet. Ellers kommer studentene fra bl.a. Tyskland, Finland, England, Frankrike og USA. Studietilbud på engelsk siden 1990.

Boforhold

Den første uken etter ankomst blir du innlosjert i et hotell rett ved universitetet til en svært gunstig pris. I løpet av denne tiden vil universitetet være behjelpelig med å skaffe deg kontakt med boligmeklere på det private utleiemarkedet. Prisene på en bra 3-roms leilighet ligger på ca. 5000 NOK pr. måned.

Opptakskrav/Søknad

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig i fagkretsen, men bare kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk. I praksis har det vist seg at for å bli tatt opp, må du ha både kjemi og biologi med minst full fordypning i ett av fagene. Engelskkarakteren må være 4,0 eller bedre. Også samlet snitt i kjemi, biologi og engelsk må være over 4,0.

Det er opptak to ganger i året (i september og januar).

Studiefakta, Tittel m.m

Tannlegeutdanning (D.D.S.grad) som igjen gir autorisasjon som tannlege i Norge.

Kostnader

Pris pr. år er € 14 000 de to første årene, og € 15 000 de tre siste årene. I tillegg er det en Registration fee på € 1500 som bare betales første skoleår. Du må også betale EURO 75 ( refunderbart ) som et engangs depositum for  bruk av bibloteket. En søknadsavgift på EURO 100 skal betales i forbindelse med søknaden. Våre tjenester er gratis. Dette er avgifter som må betales uansett om man søker gjennom Interstudies eller ikke.

Skolepengestøtten fra lånekassen dekker opptil 120 000 NOK per år. Skolepengene kan betales inn i to rater med første avdrag innen 30 september. I tillegg yter Lånekassen 98 000 NOK til livsopphold ( stipendandel 40%).

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study Outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe norske studiesøkende til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. SONOR jobber med over 50 større universiteter i engelskspråklige land, og har spesialkompetanse om studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand og Singapore. 

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Avtal møte med en studieveileder fra SONOR her!


Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

SONOR har kontorer i Oslo, Trondheim, Kristiansund og Bergen. Gjennom samtale og veiledning hjelper SONOR norske studenter med å realisere sine studiedrømmer. SONOR har dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge mulighetene dine. Med fokus på en god dialog vil SONOR gjøre den beste jobben for deg som studiesøker, og finne de alternativene som best passer deg og dine framtidsvisjoner.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve hvordan det er å kunne leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter. Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger. Å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

SONOR Study Outside Norway

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tannlegestudier i Riga.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim

Tlf: 73 80 97 38
sonor.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tannlegestudier i Riga:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!