Vis studentum.no som: Mobil

Tannlegestudier i Riga

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
Profesjonsstudium
Riga
5 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst og vår
Søknadsfrist: Kontakt SONOR
Klasserom

Tannlegestudier i Riga

Studer odontologi ved Riga Stradins University (RSU)

Ønsker du å studere odontologi utlandet? SONOR hjelper deg med å ta din utdanning ved Riga Stradins University!

Om tannlegeutdanningen

Profesjonsstudiet i odontologi gir deg de ferdighetene som kreves for å arbeide med undersøkelse og behandling av munnhule og tenner, identifisering av tannproblemer, reparering av tenner eller erstatning av tenner. Det fem år lange studiet består av forelesninger, workshops, laboratoriearbeid, praksis og forskningsprosjekter. 

Studiet er lagt opp på følgende måte: 

 • Basisfag, år 1: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, histologi, medisinsk fysikk og kjemi og molekylær biologi. Du vil også ha språkfag.
 • Prekliniske fag, år 2 og 3: fag som handler sykdommer og sykdomsforløp, samt grunnleggende kliniske ferdigheter.
 • Kliniske fag, år 4 og 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis, samt lære mer spesialiserte felt innen odontologifaget.

STUDIEFASILITETER

Riga Stradins University er grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. RSU er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endt studium. Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk!

STUDERE I RIGA

Riga er en den største byen i de Baltiske landene og er omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger behagelig til ved Østersjøen, og ble grunnlagt i 1201. Den gamle hansa-byen er kjent for sin vakre gamleby i jugendstil.

Byens turbulente, men rike historie er preget av tyske riddere, svenske konger og sovjetisk overstyre, og byen bærer sterke spor av dette arkitektonisk. Gamlebyens gotiske spir konkurrerer med sovjetiske betongklosser og byen er listet på UNESCOs verdensarvliste.

UNDERVISNING

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2 497 studenter fra 61 forskjellige land. Undervisningen foregår på engelsk, og det er krav om at studentene tar latvisk som en del av studieløpet. 

For kontakt eller mer informasjon om Tannlegestudier i Riga, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

 1. Generell studiekompetanse
 2. Fordypning i kjemi eller biologi, helst begge. Krav om matematikk S2/R1.
 3. Minimum karakteren 4 i disse fagene individuelt, både i standpunkt og eventuelle eksamenskarakterer.
 4. Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk, 6.5 IELTS eller 85 TOFEL iBT.

Søkere må også levere inn anbefalingsbrev fra to lærere, samt skrive et motivasjonsbrev.

Studiefakta, Tittel m.m

Tannlegeutdanning (D.D.S.grad) som igjen gir autorisasjon som tannlege i Norge.

Kostnader

Kontakt SONOR for informasjon om kostnader. 

Hvorfor velge Study Outside Norway (SONOR)?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Internasjonal akkreditering

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tannlegestudier i Riga.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter med opptak til en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Singapore og en rekke institusjoner med fokus på helsefag rundt om i EU.

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra Lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

Ved våre kontorer i Oslo og Trondheim treffer vi daglig norske studenter som vi gjennom samtale og veiledning hjelper med å realisere sine studiedrømmer. Ved våre kontorer finner du dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge dine videre muligheter. Sammen finner vi alternativer som passer for deg og dine framtidsvisjoner.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve blant annet:

 • Hvordan det er å leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter.
 • Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger.
 • At å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere.
 • Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim

Tlf: 73 80 97 38
Fax 73 80 97 51
sonor.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tannlegestudier i Riga:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Maiken kom inn på drømmestudiet ...

SONOR har hjulpet mange studenter å finne sitt drømmestudium. Les mer om hvordan vi hjalp Maiken å oppfylle sin drøm og hvordan vi kan hjelpe deg med å oppfylle din!

Les mer