Vis studentum.no som: Mobil

Tannlegestudier i Riga

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
Heltid
Riga
5 år
Master, 2 år
Ja

Tannlegestudier i Riga

tannlegestudier i latvia

Tannlegestudier i Riga

Riga Stradins University er grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. Her kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier. 

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra 50 forskjellige land – dette tilsvarer 25% av studentmassen.  42% er fra Tyskland, 18% fra Sverige og 8% fra Norge. Dette tilsvarer ca. 150 studenter.

Undervisningen foregår på engelsk, og det er krav om at studentene tar latvisk som en del av studieløpet. Hvert studieår er delt inn i to semester og hvert år består av 37 – 40 uker med undervisning. Etter gjennomført studie vil du sitte igjen med en M.D.-grad (medicinae universae doctor) eller DDS-grad (doctor of dental surgery).

Å studere i riga

Riga Stradins University ligger i Latvias hovedstad. Riga er en den største byen i de Baltiske landene og er omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger behagelig til ved Østersjøen, og ble grunnlagt i 1201. Den gamle hansa-byen er kjent for sin vakre gamleby i jugendstil.

Byens turbulente, men rike historie er preget av tyske riddere, svenske konger og sovjetisk overstyre, og byen bærer sterke spor av dette arkitektonisk. Gamlebyens gotiske spir konkurrerer med sovjetiske betongklosser og byen er listet på UNESCOs verdensarvliste.

Hvis det er mat du er glad i, er et besøk til byens Central Market ikke til å unngå – pølser, ost, røkt fisk og andre delikatesser så langt øyet kan rekke. Maten kan du enten ta med deg til en av byens mange parker eller så kan du slå deg ned på en lokal kafé.

Studiefasiliteter

Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work. Før studenter sendes ut på praksis kan de også få prøve seg på simulerte operasjoner på METC.

Boforhold

Den første uken etter ankomst blir du innlosjert i et hotell rett ved universitetet til en svært gunstig pris. I løpet av denne tiden vil universitetet være behjelpelig med å skaffe deg kontakt med boligmeklere på det private utleiemarkedet. Prisene på en bra 3-roms leilighet ligger på ca. 5000 NOK pr. måned.

For kontakt eller mer informasjon om Tannlegestudier i Riga, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig i fagkretsen, men bare kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk. I praksis har det vist seg at for å bli tatt opp, må du ha både kjemi og biologi med minst full fordypning i ett av fagene. Engelskkarakteren må være 4,0 eller bedre. Også samlet snitt i kjemi, biologi og engelsk må være over 4,0.

Det er opptak to ganger i året (i september og januar).

Studiefakta, Tittel m.m

Tannlegeutdanning (D.D.S.grad) som igjen gir autorisasjon som tannlege i Norge.

Kostnader

12 000 EUR

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Storbritannia, Australia, New Zealand,Singapore og en rekke institusjoner med fokus på helsefag rundt om i EU.

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Avtal møte med en studieveileder fra SONOR her!


Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra Lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

Ved våre kontor i Oslo, Trondheim og Bergen treffer vi til daglig store mengder norske studenter som vi gjennom samtale og veiledning hjelper med å realisere sine studiedrømmer. Ved våre kontor finner du dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge dine videre muligheter. Det er nettopp gjennom fokuset på en god dialog med deg som studiesøker vi her i SONOR kan gjøre den beste jobben for deg. Sammen finner vi alternativer som passer for deg og dine framtidsvisjoner.

Eksperter på studiesystemer og opptakskrav

Vår ekspertise er på studiesystemer, opptakskrav og søkerutiner for universitet og colleges fra følgende land: Australia, New Zealand, Singapore, USA ,Canada, Storbritannia og en rekke institusjoner i EU med fokus på medisin og tannlege. Dette er skoler vi med trygghet kan si vil kunne gi deg som student den studiekvalitet du søker, både med tanke på din akademiske og din personlige utvikling.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve hvordan det er å kunne leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter. Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger. Å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

SONOR Study Outside Norway

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tannlegestudier i Riga.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim

Tlf: 73 80 97 38
Fax 73 80 97 51
sonor.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tannlegestudier i Riga:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!