Vis studentum.no som: Mobil

Medisinstudier i Praha

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
6 år
Ja
Heltid
Profesjonsstudium

Medisinstudier i Praha

studere medisin i praha

Medisinstudier i Praha på Charles University

Medisinstudiet gir legeutdanningen (MUDr. grad) og kvalifiserer deg til autorisert lege i Norge.
Charles University, 3rd Faculty of Medicine, er ett av tre fakulteter i Praha som tilbyr engelskspråklig medisinutdanning. Universitetet er også kjent for å benytte problembasert læring som undervisningsmetode.

Opptak og søknadsprosedyre

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra v.g.s. allmennfaglig studieretning. (Spesiell studiekompetanse gjennom 23/5-regelen er ikke nok for opptak). Det kreves gode kunnskaper i realfagene, og alle må gjennom en opptaksprøve i biologi, kjemi og fysikk. Full fordypning i kjemi og biologi, samt minimum 2FY er derfor ønskelig, men det er ikke et formelt krav å ha disse fagene med karakter på vitnemålet.

Gratis opptaksprøve gjennom Sonanas Interstudies 

Opptaksprøven avholdes på Sonans Privatgymnas, Pilestredet 56 , Oslo, og varer to timer og 45 minutter. Den skriftlige delen består av ca. 90 multiple choice spørsmål,  30 fra hvert av fagområdene. Opptaksprøven avsluttes med et kort intervju der egnethet og motivasjon står sentralt. Resultatet får du vite samme dag.

Opptaksprøven er gratis når du søker gjennom Sonans Interstudies. Hvert universitet har sitt eget søknadsskjema og sine egne opptaksprøver.

Vedlegg i søknaden 

Fyll inn søknadskjema og send dette online til Sonans Interstudies. Dette er tilstrekkelig for å bli med på opptaksprøven. Dersom du blir tatt opp og aksepterer plassen, må du innen en gitt frist betale et depositum på CZK 10.000 (Ca. NOK 3.000), samt ettersende følgende til universitet:

2. Vitnemål fra v.g.s. på engelsk (din skole oversetter) + kopi av det norske vitnemålet
3. Helseattest
4. Vaksinasjonsattest
5. Et stk. passbilde
6. Kopi av pass

Bo i Praha

Praha er hovedstaden i Tsjekkia og har ca. 1,9 mill. innbyggere. Byen er en av Europas største turistmagneter med sine godt bevarte gamle bydeler. En storby med særpreg, hvor livet fortsatt kan nytes i behagelig tempo. Det går flere daglige flyavganger fra Oslo til Praha, i tillegg til tog og buss.

Universitetet hjelper til å skaffe hybel i studentbyen i oppstartsfasen. Standarden varierer. Det er imidlertid både billig og enkelt å få tak i sentrumsnære leiligheter og universitetet er også behjelpelig med å skaffe kontakt med utleiebyråer. En 3-roms leilighet sentralt i byen koster fra 5 000 NOK i måneden.

Opptakskrav/Søknad

Alle søkere må avlegge en opptaksprøve som består av multiple choice spørsmål innen kjemi, biologi , og fysikk/matematikk. Det kreves derfor kunnskaper på nivå med kjemi 1+2, biologi 1+2 og fysikk 1 ( R1 ).

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir legeutdanning (MUDr. grad) som etter noen ukers tilleggskurs i sosialmedisin gir autorisasjon som lege i Norge.

Kostnader

Czech crowns 290 000 (ca. 92 000 NOK), eller tilsvarende beløp i Euro.

Skolepengestøtten fra lånekassen er på 60 560,- pr. år, hvorav stipendandelen er 50 % de tre første studieårene og 70% de tre siste. Videre innrømmes ekstralån opp til 57 860 NOK (totalt altså 118 420). Skolepengene kan betales i 2 rater (innen 30 sept. og 31 jan.) I tillegg yter Lånekassen 94 400 NOK til livsopphold (stipendandel 40%).

Husk at prisnivået i Tsjekkia er meget gunstig!

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study Outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe norske studiesøkende til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. SONOR jobber med over 50 større universiteter i engelskspråklige land, og har spesialkompetanse om studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand og Singapore. 

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Avtal møte med en studieveileder fra SONOR her!


Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

SONOR har kontorer i Oslo, Trondheim, Kristiansund og Bergen. Gjennom samtale og veiledning hjelper SONOR norske studenter med å realisere sine studiedrømmer. SONOR har dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge mulighetene dine. Med fokus på en god dialog vil SONOR gjøre den beste jobben for deg som studiesøker, og finne de alternativene som best passer deg og dine framtidsvisjoner.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve hvordan det er å kunne leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter. Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger. Å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

SONOR Study Outside Norway

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Studiested og bomuligheter

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinstudier i Praha.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim

Tlf: 73 80 97 38
sonor.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinstudier i Praha:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!