Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Universitet og høgskole
Martin
Kontakt SONOR
Klasserom

Medisin

Utdanning i medisin

Har du en drøm om å bli lege? Gjør som mange andre nordmenn og ta medisinutdanningen din i utlandet!

Om utdanningen 

Medisin er studiet av det friske og syke mennesket og de faktorene som virker inn på dette. Som medisinstudent vil du lære om hvordan kroppen normalt fungerer og hva som skjer ved sykdom. Medisinstudiet består av mye teori og stiller høye krav til medisinsk kompetanse, men også praktiske ferdigheter i møte med pasienter. Du vil derfor gjennomgå flere praksisperioder i løpet av utdanningen. 

For å kunne jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon. Du søker om å få din utdanning godkjent av Helsedirektoratet. Kontakt SONOR vedrørende dette før du skal ta en medisinutdanning i utlandet.

Eksempler på emner i medisinstudiet:

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Patologi
 • Biokjemi
 • Ernæring
 • Genetikk
 • Klinisk biokjemi
 • Klinisk og praktisk arbeid

Karrieremuligheter

Når du er ferdig utdannet innen medisin og har fått autorisasjon fra Helsedirektoratet, kan du jobbe som lege. Da har du også muligheten til å spesialisere deg innenfor mange retninger, noe som krever en etterutdanning på vanligvis fem år. Hvis du ønsker å fortsette innen forskning er det mulig å ta en PhD hvor du forsker på ditt eget spesialområde.

Ferdige utdannede leger jobber som regel:

 • i allmennpraksis
 • på sykehus
 • i kommunehelsetjenesten
 • som privatpraktiserende spesialist
 • For humanitære organisasjoner, i Norge eller utlandet
 • I Forsvaret
 • I administrative stillinger innen et departement, direktorat eller generelt i helsevesenet.
For kontakt eller mer informasjon om Medisin, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Comenius University - Jessenius Faculty of Medicine

Ønsker du å studere medisin ved det beste medisinske fakultetet i Slovakia og ett av de beste i Sentral-Europa? Da bør du studere ved Comenius University!

Om Comenius University

Som norsk student vil du gå på Jessenius Faculty of Medicine som ligger i byen Martin – midt i Slovakia. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra tett oppfølging. Som en av mange norske studenter, vil du også få ta del i mange aktiviteter som forbereder deg på norsk arbeidsliv. Blant annet holdes det egne kurs i førstehjelp, reseptskriving og det norske trygdesystemet.

Oppbygging av studiene

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, blant annet anatomi og fysiologi, slik at du blir godt kjent med hvordan kroppen er satt sammen. Fra tredjeåret vil du som student lære dine første kliniske ferdigheter og bygge videre på teorien du lærte i starten av studiet. Universitetet legger til rette for og oppfordrer studenter til å dra på utveksling i løpet av studiet – på den måten utdannes de beste legene med det største kunnskapsgrunnlaget.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, og de har et toppmoderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og fra fjerde året tilbringer du mer tid på sykehuset enn i klasserommet. I tillegg til dette har universitetet en helt spesiell avtale som gjør at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas ved norske sykehus.

Studentopplevelsen ved Comenius University

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet kan minne om norsk klima med varme somre og kalde vintre.

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Hver høst blir det arrangert en middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene. I tillegg til dette feires 17. mai med stort tog og de norske studentene feirer selvsagt sammen med de andre nordiske studentene. Før jul avholdes det et stort norsk julebord for å feire at semesteret er over og at de kan ta velfortjent ferie.

Søk gjennom SONOR

SONOR hjelper deg som har lyst til å studere i utlandet med alt fra kartlegging av studiemuligheter til selve søknadsprosessen. Det er ingen økonomiske forpliktelser for deg som student å benytte deg av SONOR sine tjenester, så hvorfor stå alene når du kan ha vår kompetanse i ryggen overfor et så stort og viktig valg?

Vis alle utdanninger fra Comenius University - Jessenius Faculty of Medicine

Kontaktinformasjon til Comenius University - Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University - Jessenius Faculty of Medicine


Tlf: 73 80 97 31
Fax 73 80 97 51


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!