Vis studentum.no som: Mobil

Barnehagelærer – Bachelor, deltid

Steinerhøyskolen
Sammendrag
Deltid
Oslo
4 år, 180 studiepoeng (samlingsbasert)
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Barnehagelærer – Bachelor, deltid

barnehagebarn

Barnehagelærerutdanning på deltid

Jobber du som assistent i en steinerbarnehage, og har du lyst til å utdanne deg videre? Du kan kombinere jobb og studier med den 4-årige deltidsutdanningen på Steinerhøyskolen.

Ved å utdanne deg til barnehagelærer velger du et yrke der du blir et forbilde og en utviklingshjelper for barn i alderen fra 1 til 7 år.

Se også: Barnehagelærerutdanning på heltid.

Hva lærer du?

Studiet gir en helhetlig innføring i steinerpedagogikk og det antroposofiske menneskesynet, med vekt på barnets syv første år. Du får kunnskap om blant annet barns alderstypiske trekk, sanselære, eventyr, årstidsfester og barn med spesielle behov, i tillegg til pedagogisk idéhistorie, historie og kunsthistorie. Du vil lære hvordan du arbeider med barna i ulike aktiviteter som ringlek, fortellerstund, matlaging og frilek. Du vil også øve kunst og musikk, og lære håndverk. Kunnskaper om ledelse og organisasjon hører med, og praksis ute i steinerbarnehagene utgjør en betydelig del av studiet. Turer og prosjekter er integrert i utdanningen, slik inkluderes naturopplevelser og bærekraft, viktige temaer for fremtidens samfunn.

Alle disse aktiviteter har til sammen som mål å forberede deg til det rike og spennende yrket som det å være barnehagelærer er, der kunnskaper, medmenneskelighet, respekt for naturen og en frodig barnehagepedagogikk føres sammen.

Studiets oppbygning

Undervisning

Utdanningen er samlingsbasert med 1 + 2 uker i høstsemesteret og 2 + 2 uker i vårsemesteret. Undervisningen er tredelt og omfatter teori, praksis og kunstfag. Mellom samlingene arbeider studentene selvstendig. Du vil møte dyktige forelesere som gleder seg over å formidle og veilede, og du vil møte utfordringer som du løser alene og sammen med andre.

Praksis 

Praksis i annen barnehage utgjør 6 uker. Disse tas etter avtale i løpet av studiets tre siste studieår. Praksisperiodene skal foregå i godkjente steinerbarnehager.

Oppmøte og fravær

Forelesninger på høyskolen er obligatoriske. Kontakt mellom foreleser og student, mellom den voksen og barnet, er viktig i prosessen med å formidle og absorbere kunnskap. Derfor må fraværet ikke overstige 20% innenfor de enkelte emner. 

For kontakt eller mer informasjon om Barnehagelærer – Bachelor, deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier og jobb

Etter endt utdannelse kan du velge mellom ca. 60 steinerbarnehager og førsteklasser rundt om i landet – og det er et stort behov for nye pedagoger! Du har også mulighet for jobb i steinerbarnehager rundt om i verden da det pedagogiske grunnlaget har en felles plattform.

Etter fullført bachelorgrad kan du også søke deg videre til relevante masterstudier i inn- og utland.

Steinerhøyskolens pedagogiske utdanninger er de eneste bachelorgradene i steinerpedagogikk i Norden som er internasjonalt anerkjent.

Opptakskrav/Søknad

I tillegg til å ha arbeidstilknytning til en Steinerbarnehage på minimum 60% i hele studietiden, er opptakskravet generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknader som kommer inn etter fristen vil bli vurdert dersom det er ledige plasser – ta gjerne kontakt med Steinerhøyskolen.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad. 180 studiepoeng.

Kostnader

Pris per semester: 12 500 NOK

Studiet støttes av lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Barnehagelærer – Bachelor, deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Steinerhøyskolen

steinerhøyskolen

Steinerhøyskolen

Steinerhøyskolen skaper morgendagens forbilder gjennom bevegelse, fordypning, kreativt og praktisk arbeid.

Steinerhøyskolen er en privat høyskole med beliggenhet sentralt i Oslo. Steinerhøyskolens utdanninger kjennetegnes av en vektlegging av samspillet mellom akademiske studier, praksisnærhet, kunstfag og kunstnerisk øvelse.

Engasjerte og dyktige lærekrefter

Ved Steinerhøyskolen møter du engasjerte og dyktige lærekrefter som står for levende og innholdsrike forelesninger. De møter høyskolens studenter med stor interesse for den faglige og personlige utviklingen, og er viktige veiledere på vei mot det pedagogiske virke. Steinerhøyskolen er en liten utdanningsinstitusjon, noe som gir grobunn for et sammensveiset og godt lærings- og studentmiljø. Steinerhøyskolen stimulerer studenten til refleksjon, selvstendighet og kreativitet. Personlig oppfølging og tett kontakt med faglærerne er en selvfølge, og vi ønsker at våre studenter skal føle seg sett og respektert. 

Studietilbudet ved Steinerhøyskolen

Vi er stolte av å være en ledende utdanningsinstitusjon innenfor steinerpedagogikk i verdenssammenheng og et viktig tilskudd til utdannings-Norge.

Steinerpedagogikken bygger på tilliten til barn og unges naturlige vilje til vekst – og på pedagogens rolle som inspirator og fagformidler. Nysgjerrighet og glede er utgangspunktet og en forutsetning for god læring. Pedagogens rolle som inspirator og fagformidler er sentral i alle våre utdanningstilbud.

Utdanninger

  Grunnskolelærer - integrert master
  Lærerutdanning
  Barnehagelærerutdanning
  Barnehagelærerutdanning, deltid
  Sosialpedagogikk
  Master Programme in Waldorf Education

I tillegg arrangerer høyskolen en rekke etter- og videreutdanninger med deltagere fra inn- og utland.

Tilknytninger

Steinerhøyskolen er tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og studentene kan benytte seg av deres tilbud. Studieprogrammene er offentlig godkjente og gir adgang til lån og stipend fra Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Steinerhøyskolen

Kontaktinformasjon til Steinerhøyskolen

Steinerhøyskolen

Professor Dahls gate 30
0260 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Barnehagelærer – Bachelor, deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Det er alltid hyggelig å komme p...

Linn jobbet i en Steinerbarnehage i fem år, og ønsket en pedagogisk utdannelse. Hun har bare gode ting å si om barnehagelærerutdanningen ved Steinerhøyskolen i Oslo!

Les mer
Fikk drømmejobben!

Ketil Reigstad har tatt lærerutdanning ved Steinerhøyskolen. Han ser på tiden ved Steinerhøyskolen som tre av de best brukte årene i sitt liv.

Les mer