Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Oslo
1 år
Fagskole
Ja

Retail Designer

retail design - treider fagskoler design

Fagskoleutdanning i Retail Design

Retail Designer – Practical er en utdanning som henvender seg til deg som ønsker å arbeide med, eller som allerede arbeider med oppgaver innenfor varehandelen. Utdanningen omhandler markedskommunikasjon med kommersielle rom som butikker, utstillinger eller messer som arenaer. Utdanningen gir deg en teoretisk og praktisk plattform som en god tilnærming til næringslivet.

Retail designer dekker arbeidsoppgaver innenfor målgruppeanalyse gjennom innsikt i samfunn og trender, forbrukeratferd, konseptutvikling, markedskommunikasjon, utforming av kommersielle rom, vareeksponering og dekorasjon. Du lærer hvordan å formidle de tanker virksomheten har om sine produkter til kundene via butikken eller andre kommersielle fysiske rom. Du lærer å utvikle visuelle uttrykksmåter, får trend- og konseptforståelse og du får kjennskap til forskjellige målgrupper og deres forbrukeratferd.

Emner i studiet

  • Teknikker
  • Forbrukeradferd
  • Butikkdesign
  • Merkevareledelse
  • Event / utstilling

Utdanningen har i årenes løp utviklet seg fra å hete Dekoratør via Visual Merchandiser og til dagen Retail Designer. I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I løpet av første halvdel av 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker. Videre arbeider du med spennende og morsomme oppgavebaserte  prosjekter. Første halvdel av 2. semester er viet studier for å lete etter behov og reaksjonsmønstre hos forskjellige målgrupper. Da tester vi også ut virkemidler innenfor faget som kan gi kommersielle resultater. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på aktivt samarbeid mellom student og lærerne.

Jobbmuligheter

Etter fullført utdanning vil du ha arbeidsmuligheter innenfor områder som blant annet retail design, visual merchandising, eksponeringsdesign eller som dekoratør. De store møbelvarehusene som f.eks. IKEA, ansetter gjerne studenter fra skolen når de har behov for ansatte. Det er stort behov for kreative talenter med entusiasme og pågangsmot i bransjen.

Hos oss lærer du å bruke butikken og varene som blikkfang for å få fokus og oppmerksomhet fra forbrukeren eller kunden. Visual Merchandising/Retail Design handler om tett samspill med tankene virksomheten har om produktet og hvordan de blir kommunisert til kunden. Som student lærer du å utvikle visuelle uttrykksmåter, få trend- og konseptforståelse, samt kjennskap til forbrukeratferd.

Det nære samarbeidet mellom skolen og næringslivet gjør oss i stand til å fange opp tendenser og utviklingsområder i bransjen, og raskt implementere dem i utdanningen.

For kontakt eller mer informasjon om Retail Designer, vennligst fyll inn en interessemelding.

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
Retail Designer tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning.

Obligatorisk opptaksprøve gjelder for alle søkere. Den skal sendes inn, eventuelt leveres inn sammen med søknaden. Opptaksprøven blir vurdert av opptakskomiteen og er en del av en helhetlig vurdering for opptak.

Klikk her for å laste ned opptaksprøven til Retail Designer.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert
  • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Retail Designer.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

SoFI - School of Fashion Industry

SoFI School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry er en skole under Treider Fagskoler. Den fagskolegodkjente utdanningen Motekonsulent ble startet opp høsten 2009. I 2013 fulgte vi opp med den toårige fagskoleutdanningen Moteindustri, og i 2016 kom den toårige fagskoleutdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland Sverige og Danmark har store moteindustrier med et bredt utdanningstilbud spesialtilpasset bransjens behov. I Norge er moteindustrien i vekst, og bransjen har økende behov for flere bidragsytere med relevant utdannelse.

Vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til den norske moteindustrien. SoFI tilbyr praktisk rettede utdanninger som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked. Vi ønsker å skape trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter knyttet til moteindustrien. Vi vil utvikle og utfordre selvstendige medarbeidere ved våre utdanningstilbud:

Alle utdanningene er NOKUT-godkjent, og gir derfor rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Praktisk utdanning på dag eller kveld

SoFIs hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens utdanningstilbud slik at arbeidslivets krav tilfredsstilles. SoFI tilbyr Motedesign og Moteindustri som fulltidsutdanning på dagtid og Motekonsulent som fulltidsutdanning på dagtid og deltidsutdanning på kveldstid. Kveldsutdanningen på deltid gir mulighet for å kombinere utdanning med jobb.

Vis alle utdanninger fra SoFI - School of Fashion Industry

Kontaktinformasjon til SoFI - School of Fashion Industry

SoFI - School of Fashion Industry

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Retail Designer:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!